Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Αστυνομικοί Vs κουκουλοφόρων – VIDEO από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ από thestival.gr
ΦΩΤΟ από thestival.gr

Το κέντρο της συμπρωτεύουσας είχε αποκλειστεί το βράδυ της Πέμπτης από ταραξίες, με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και χρειάστηκε αστυνομική επιχείρηση για να… αποτραπούν τα χειρότερα, η οποία μάλιστα καταγάφηκε σε video.

Για το απόγευμα της Πέμπτης είχε προγραμματιστεί η ειρηνική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ωστόσο όταν ολοκληρώθηκε, κάποιοι κουκουλοφόροι έμειναν στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ταραξιών αποτελούνταν από αγόρια και κορίτσια ηλικίας 15 έως 20 ετών

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, νεαροί πυρπόλησαν κάδους και εμπόδιζαν την κυκλοφορία στην οδό Εγνατία, ενώ κάποιοι πετούσαν πέτρες σε αστυνομικούς, ακόμη και σε διερχόμενους πολίτες.

Οι δεκάδες αστυνομικοί παρακολουθούσαν… διακριτικά τα τεκταινόμενα, μέχρι που ο βοηθός Αστυνομικού Διευθυντή της ΓΑΔΘ έδωσε εντολή για επέμβαση.

Οι αστυνομικοί της ομάδας “Ζ” κυνήγησαν τους νεαρούς στην πλατεία αρχαίας αγοράς, μέχρι να περάσουν από την οδό Φιλίππου και να χαθούν στα στενά, ενώ δεκάδες από αυτούς προσήχθησαν στα αστυνομικά τμήματα.

Σημειώνεται πως η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ιωάννα Γιαϊτάνη, ήταν παρούσα στη διαδήλωση και υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή της.

Πηγή: thestival.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δύο εγκλωβισμένοι μετά από τροχαίο στη γέφυρα του Μπράλλου

“Νεκροί” οι αστυνομικοί ασύρματοι στην Ξάνθη – “Αφήστε μας να τους πληρώσουμε μόνοι μας”

Κρήτη: Δύο νεκροί σε τροχαίο – Έπεσαν σε γκρεμό με “γουρούνα”

Θεσ/νίκη: “Ανοιχτή πληγή” η μεταφορά μαθητών – Απειλούν με μηνύσεις Σύλλογοι Γονέων

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε