Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Συγκλονιστικές φωτογραφίες με το νεκρό παιδάκι στη Λέσβο – Ένα βρέφος, ένα παιδί και μια γυναίκα νεκροί

Συγκλονισμένοι οι διασώστες μπροστά στη σορό του μικρού - ΦΩΤΟ REUTERS
Συγκλονισμένοι οι διασώστες μπροστά στη σορό του μικρού - ΦΩΤΟ REUTERS

Και τρίτος νεκρός, ένα βρέφος προστέθηκε στα θύματα της νέας τραγωδίας σήμερα στη Λέσβο με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες. Από νωρίς το πρωί είχαν βρεθεί οι σοροί ακόμα δύο ναυαγών μιας γυναίκας κι ενός περίπου εξάχρονου παιδιού.

Τραγική φιγούρα στην ακτή ο άντρας της νεκρής γυναίκας και πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος μάλιστα ήταν εκείνος που βρήκε στην ακτή τα πτώματα των δικών του ανθρώπων.  Η νέα τραγωδία συνέβη στις 6 το πρωί όταν η πλαστική λέμβος με 50 επιβαίνοντες προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στο Καρά Τεπέ, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στις συγκλονιστικές φωτογραφίες του REUTERS, αλαφιασμένοι οι διασώστες προσπαθούσαν να ζεστάνουν με σωσίβια το κορμάκι ενός μικρού αγοριού με την ελπίδα να πάρει ανάσα ζωής. Δυστυχώς όμως ήταν ήδη πολύ αργα για εκείνο…

ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Για τη νέα τραγωδία, οι ναυαγοί που βγήκαν στην ακτή δήλωσαν ότι κατ’ εκτίμηση άλλοι 15 άνθρωποι που επέβαιναν στη βάρκα έπεσαν στη θάλασσα λόγω της θαλασσοταραχής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Σύμφωνα με τη μαρτυρία των διασωθέντων περίπου 13 άνθρωποι αγνοούνται. Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και της Frontex που επιχειρούν στην περιοχή προσπαθούν να διασώσουν τους αγνοούμενους.

Οι διασώστες μπροστά στι σορούς ενός παιδιού και μιας γυναίκας - ΦΩΤΟ REUTERS

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφίες: REUTERS

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε