Δευτέρα, 22 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Εγκαίνια του κτιρίου του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη – “Τα εξαρτημένα άτομα δεν είναι απόβλητα” δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Τα εξαρτημένα άτομα δεν είναι απόβλητα” υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εγκαινιάζοντας, σήμερα, το κτίριο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, επί της οδού Πίνδου 4 στα Λαδάδικα, όπου θα στεγαστούν νέα προγράμματα και υπηρεσίες του οργανισμού για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρτησης την περίοδο της κρίσης.

Ο κύριος Μπουτάρης επανέλαβε ότι, προτεραιότητα του δήμου είναι η φροντίδα των ατόμων που έχουν ειδικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες και τόνισε ότι, τα κέντρα αυτά “πρέπει να γίνουν σπίτια χαράς”.

Ο δήμαρχος παρέλαβε από τον διευθυντή του ΚΕΘΕΑ Βόρειας Ελλάδας Φαίδωνα Καλοτεράκη ένα δώρο του Προμηθέα, της ομάδας του ΚΕΘΕΑ που δίνει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης και επανένταξης σε φυλακισμένους και αποφυλακισμένους χρήστες ουσιών στη Βόρεια Ελλάδα,
μία μπλούζα που είχε τυπωμένο ένα σκίτσο με πρωταγωνιστή τον Ισοβίτη του Αρκά.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Λίγο πριν το νέο κτίριο ανοίξει και τυπικά την “πόρτα” του, μέλη της ομάδας Προμηθέας παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο, συμβολίζοντας το σπάσιμο των “δεσμών” της εξάρτησης και την είσοδό τους στη νέα ζωή, μακριά από τις εξαρτήσεις.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Από την πλευρά του, ο κύριος Καλοτεράκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τα εγκαίνια του νέου κτιρίου έχουν συμβολισμό και σημείωσε ότι η πόλη χρειάζεται το ΚΕΘΕΑ, αλλά και αυτό χρειάζεται την πόλη.

Αναφερόμενος στην κινητή μονάδα του ΚΕΘΕΑ επισήμανε, ότι θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου έστω και με τα μέσα που διαθέτει (σε εκκρεμότητα βρίσκεται η απόκτηση ενός βαν), πιθανώς, με επιτόπιες επισκέψεις, αρχικά από το χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, στο νέο κτίριο, θα στεγάζεται το Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης Αποφυλακισμένων το προγράμματος ΚΕΘΕΑ Προμηθέας. Το Κέντρο, σε συνδυασμό με τη νέα θεραπευτική κοινότητα 84 θέσεων, που σύντομα τίθεται σε λειτουργία από το ΚΕΘΕΑ Προμηθέας στις φυλακές Διαβατών, θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους χρήστες ουσιών που έχουν εμπλοκή με το ποινικό σύστημα να ακολουθήσουν το δρόμο της απεξάρτησης και της κοινωνικής ένταξης.

Στο κτίριο της οδού Πίνδου θα “στεγάζονται”, εξάλλου, το πρόγραμμα προσέγγισης χρηστών στο δρόμο, στο πλαίσιο του δικτύου φροντίδας εξαρτημένων ατόμων στο δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που δημιουργεί το ΚΕΘΕΑ, εξολοκλήρου με χρηματοδότηση του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, το Κέντρο Διημέρευσης Χρηστών (Off Club),
το οποίο θα δίνει στους εξαρτημένους τη δυνατότητα να παραμείνουν αρκετές ώρες καθημερινά μακριά από τη χρήση σε έναν ασφαλή και “ελεύθερο” από ουσίες χώρο και το KEΘΕART,
το πρώτο σημείο πώλησης προϊόντων των παραγωγικών εργαστηρίων και δημιουργικών ομάδων των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Καταγγελία Μπουτάρη για Χρυσή Αυγή: Πρότειναν να… καθαρίζουν τις γειτονιές από εξαρτημένα άτομα

Χρυσή Αυγή: Αν ο Μπουτάρης θέλει “πλατεία Δυρραχίου” να φτιάξουμε και μία “πλατεία Μεταξά”

Ο Μπουτάρης “στόλισε” τον Γκιουλέκα

Μπουτάρης: Θα είμαι και πάλι δήμαρχος

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε