Σάββατο, 6 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Εγκύκλιος Μιχελάκη απαγορεύει το δημοψήφισμα για το νερό

Εγκύκλιος Μιχελάκη απαγορεύει το δημοψήφισμα για το νερό

“Παράνομο” χαρακτηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών το άτυπο δημοψήφισμα που διοργανώνουν δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, σε εγκύκλιο που απέστειλε μια ημέρα πριν την προκαθορισμένη διεξαγωγή του, στους δημάρχους της περιοχής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής», μια μέρα πριν στηθούν οι κάλπες ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης έστειλε σχετική εγκύκλιο στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης στην οποία αναφέρει:

«Περιήλθαν στην υπηρεσία μας καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες την Κυριακή 18 Μαϊου, ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για δημοτικές και περιφερειακές αρχές σε κάποιους δήμους της χώρας κάποιοι προτίθενται να στήσουν παράνομα κάλπες εντός σχολικών συγκροτημάτων στα οποία θα διεξάγονται οι εκλογές, προκειμένου οι εκλογείς να ψηφίζουν για θέματα άσχετα με την επίσημη και νομοθετικά προβλεπόμενη εκλογική διαδικασία», αναφέρει.

Καταλήγοντας η εγκύκλιος τονίζει: «Παρακαλείστε να μεριμνήσετε για την ενημέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής όσο και των εφόρων αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής προκειμένου να διεξαχθεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας…».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014: Υποτονική η κίνηση των ετεροδημοτών σε Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο

Εκλογές 2014: Ανοιχτές το Σαββατοκύριακο υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Κάλπες και για το νερό στα εκλογικά κέντρα

Tσίπρας για νερό στη Θεσσαλονίκη: Κάντε το όπως στη Βολιβία

Θεσσαλονίκη: Δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση ή όχι της ΕΥΑΘ

Δημοψήφισμα στις 18 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη για το νερό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε