Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Εντοπίστηκαν κι άλλοι μετανάστες στο Ηράκλειο – Πώς δρούσε το κύκλωμα των δουλεμπόρων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εκτός από τους 99 μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Συρία που εντόπισαν οι άνδρες της Αστυνομίας στις καρότσες δύο φορτηγών κοντά στα Καστελλιανά, το βράδυ της Πέμπτης, βρέθηκαν αλλοι 20 ενώ αναζητούνται ακόμη 16.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα, οι μετανάστες υποστηρίζουν ότι ήταν κρυμμένοι μέσα σε μία σπηλιά στα Νότια του Νομού Ηρακλείου, κοντά στο σημείο όπου είχαν εντοπιστεί και οι πρώτοι 99.

Σύμφωνα με το irakliolive, οι άνδρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν τους 20 μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή ενώ αυτή την ώρα ψάχνουν και για τους άλλους 16 και έτσι φαίνεται ότι συμπληρώνεται το παζλ της υπόθεσης.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Το κύκλωμα των δουλεμπόρων, εκμεταλλευόταν την ανάγκη, την ανέχεια και την ελπίδα περίπου 150 ατόμων. Όπως έχει προκύψει μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν, και ενώ έχουν συλληφθεί 3 που φέρονται να είναι ο βασικός πυρήνας των ατόμων που διακινούσαν τους μετανάστες, στο κόλπο είναι τουλάχιστον άλλα 4 με 5 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι είναι ντόπιοι εκτός από έναν Σύρο που εκτελούσε και χρέη διερμηνέα. Πρόκειται μάλιστα, λένε οι ίδιες πηγές, για ένα κύκλωμα άρτια οργανωμένο που συγκέντρωνε μετανάστες από όλη τη χώρα (Αθήνα, Στερεά Ελλάδα, αλλά και την υπόλοιπη Κρήτη) που έρχονται στο νησί με τα πλοία της γραμμής όπου δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Το κύκλωμα αυτό διέθετε τα πάντα, από τα οχήματα και τη μεταφορά των ατόμων με προπομπούς και ουραγούς, μέχρι φιλοξενία και διατροφή, και βέβαια τον τρόπο διαφυγής από τη χώρα. Όλο το “πακέτο” ξεκινούσε από 1.500 μέχρι 2.500 ευρώ το άτομο, ενώ η υπόσχεση των δουλεμπόρων ήταν ότι θα τους έβγαζαν από τη χώρα με κάποιο καΐκι από τα νότια παράλια της Κρήτης.

Η Αστυνομία εξετάζει τη σχέση της υπόθεσης αυτής με την υπόθεση του διαμερίσματος σε γειτονιάς του Ηρακλείου όπου είχαν βρεθεί μέσα μετανάστες καθώς και τη συνέχεια της σε χωριό πολύ κοντά στην πόλη. Και τότε είχαν συλληθεί ντόπιοι.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Αυτή την ώρα και ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στα Νότια παράλια της Κρήτης και η Αστυνομία έχει φτάσει στο σημείο να ψάχνει τις διεθνείς διασυνδέσεις των δουλεμπόρων, μεταφέρονται οι 20 μετανάστες στο Αστυνομικό Μέγαρο του Ηρακλείου όπου εκεί βρίσκονται ακόμα 20 από τους 99 της περασμένης Πέμπτης. Οι υπόλοιποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι αφού πρώτα ελέγχθηκαν τα χαρτιά τους και άλλοι είχαν καταθέσει αίτηση για πολιτικό άσυλο, είτε ήταν Σύροι οπότε είχαν μία προθεσμία για παραμονή στη χώρα ή είχαν συλληφθεί από άλλη υπηρεσία και είχαν μικρό χρονικό περιθώριο να κινούνται ακόμα εντός Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Αγνοείται Γαλλίδα τουρίστρια στα Χανιά

Χανιά: Βουτιά θανάτου για ηλικιωμένο – Έπεσε από τον δεύτερο όροφο

Ο χορός του Μπουτάρη με τη σύντροφό του (VIDEO)

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε