Δευτέρα, 29 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Εταιρίες συγγενών του Π. Τατούλη σε έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου καταγγέλλει ο Οδ. Βουδούρης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ζητούν με ανακοίνωσή τους από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Οδυσσέας Βουδούρης και ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Νίκος Πατσαρίνος.

Αντικείμενο του συμβουλίου, ζητούν να είναι η αποσαφήνιση των έργων που εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και κατά πόσο εμπλέκονται σ’ αυτά, κατασκευαστικές επιχειρήσεις που ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για «όμιλο επιχειρήσεων Τατούλη» και ζητούν κατά τη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο να παρίστανται οι προϊστάμενοι της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «πέραν του μείζονος ηθικού ζητήματος που προκύπτει από την εξαιρετικά “προνομιούχα” συνεργασία της διοίκησης της Περιφέρειας και του οικογενειακού “ομίλου επιχειρήσεων” Τατούλη, ανακύπτουν και τρία βασικά ερωτήματα: Τι έχει πράξει η κυβέρνηση από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος κατέθεσε στους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Ι. Μιχελάκη και Υποδομών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδη, ειδικό φάκελο για τα εν εξελίξει έργα στην Πελοπόννησο; Ποια είναι τα συμπεράσματα των οικονομικών εισαγγελέων και του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που έχουν λάβει πλήθος στοιχείων για την περιφέρεια Πελοποννήσου, πριν από έξι μήνες; Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πριν από έναν χρόνο συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη και (σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν) συζήτησαν διεξοδικά την πορεία των έργων στην Πελοπόννησο, γνωρίζει τα ζητήματα που έχουν ανακύψει;».

Οι κύριοι Βουδούρης και Πατσαρίνος προσθέτουν πως, αν δεν απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα που θέτουν «τότε εύλογα προκύπτει ότι η Πελοπόννησος, εκτός από προνομιακό πεδίο εφαρμογής των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, έχει καταστεί και Ειδική Ζώνη… συγκεκριμένων κατασκευαστικών συμφερόντων».

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Αναστάτωση από οδηγό που ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία

“Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας!” – Ξέσπασαν οι συγγενείς του νεκρού από τις… μαγκούρες στην Κρήτη – ΒΙΝΤΕΟ

Φονική συμπλοκή στη Μεσαρά – Τον σκότωσαν με μαγκούρες – Φόβοι για βεντέτα

Θεσσαλονίκη: Οι νεαροί έκλεψαν τουλάχιστον 30 μοτοσικλέτες!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε