Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Έτοιμοι για δυναμική “απάντηση” οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας αν δεν πάει καλά η συνάντηση με τον Στουρνάρα

Από το αγροτικό μπλόκο στο Άργος - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Από το αγροτικό μπλόκο στο Άργος - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν έχει θετικό αποτέλεσμα για αυτούς η αυριανή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, δηλώνουν οι αγρότες της Β. Ελλάδας, ενισχύοντας τα μπλόκα που έχουν ήδη στήσει και στήνοντας και νέα σε διάφορες περιοχές.

Στα “Πράσινα Φανάρια” θα πάνε σε λίγο οι αγρότες της Θεσσαλονίκης που έχουν παρατάξει εδώ και μέρες τα τρακτέρ τους σε πλατείες περιοχών έξω από την πόλη, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.
Στο σημείο αναμένονται περί τα 130 τρακτέρ από τις περιοχές της Επανομής, της της Χαλκιδικής, της Θέρμης, της Ραιδεστού και του Τριλόφου.

Αγρότες στον κόμβο των Σφαγείων στα Βασιλικά, προχώρησαν στο κλείσιμο του δρόμου συμβολικά. Πεζοί αγρότες και κτηνοτρόφοι κράτησαν κλειστό το δρόμο μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι.

Κατά τις επόμενες ώρες θα γίνει κινητοποίηση αγροτών, κτηνοτρόφων και άλλων εργαζομένων στα διόδια Τραγάνας, που βρίσκονται στο 136ο χλμ Αθηνών-Λαμίας, για την αύξηση των τιμών τους, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Γιάννης Βάγκος, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων. Παράλληλα θα μοιράσουν τοπικά προϊόντα στους περαστικούς, όπως σπανάκι και ραδίκια.

Συλλαλητήρια αγορτών στην Ανατολική Μακεδονία – Κατάληψη της ΔΟΥ στις Σέρρες

Στο μεταξύ, αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σε σύσκεψη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια στο κέντρο των πόλεών τους την προσεχή Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, ενώ ζητούν από τους δημάρχους της περιοχής να κρατήσουν κλειστά τα Δημαρχεία σε ένδειξη συμπαράστασης στις διεκδικήσεις τους.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 350 αγρότες συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το κτίριο της Α’ ΔΟΥ Σερρών πραγματοποιώντας ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη. Με μαύρες σημαίες στα χέρια και αγροτικά μηχανήματα, οι Σερραίοι αγρότες απέκλεισαν μέρος της Οδού Μεραρχίας στο κέντρο της πόλης, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της πόλης.

Στο μπλόκο της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό, οι αγρότες εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής…

Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έχουν προαναγγείλει για αύριο, στις 3 το μεσημέρι, την πραγματοποίηση νέου πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου, επιδιώκοντας συστράτευση και εργαζομένων από άλλους κλάδους.

Στην Πέλλα, οι αγρότες προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη της ΔΟΥ στην Έδεσσα, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα δημαρχεία Γιαννιτσών, Έδεσσας και Σκύδρας. Παραμένουν, επίσης, τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.

Στο στήσιμο δύο μπλόκων, στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στο Δήμο Καβάλας, προχώρησαν αγρότες της περιοχής.

Οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά, ενισχύοντάς τα και δηλώνοντας έτοιμοι να προβούν εκ νέου στο τελωνείο των Κήπων, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Αντώνης Πολυσάκης, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

Δείτε εικόνες από το μπλόκο των αγροτών στην είσοδο της πόλης του Άργους, στον κομβο της Καρυάς:

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε εξέλιξη είναι οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Πελοπόννησο.

Το πρωί στη Μεσσηνία μικρή ομάδα από το μπλόκο του ΟΣΕ στη Μεσσήνη, παρέταξε για δύο ώρες τα τρακτέρ μπροστά από το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς.

Στην Αργολίδα, οι αγρότες από το μπλόκο του Ξηριά πήγαν με τα τρακτέρ στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Άργους, όπου αρχικά “έχτισαν” την είσοδο των γραφείων της ΔΕΗ με κλούβες από πορτοκάλια και στη συνέχεια τα πέταξαν στον δρόμο, ενώ άλλη ομάδα αγροτών μπήκε στα γραφεία της ΔΕΗ και μοίρασε πορτοκάλια σε υπαλλήλους και το κοινό που βρισκόταν εκεί.

Στην Κορινθία, αγρότες και κτηνοτρόφοι με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν αρχικά στην παλαιά γέφυρα του Ισθμού Κορίνθου και στη συνέχεια, ενισχύοντας τις δυνάμεις τους με τρακτέρ που έφθαναν από διάφορες περιοχές της Κορινθίας, κατευθύνθηκαν στα διόδια Καλαμακίου, στο 73ο χλμ της νέας εθνικής οδού Κορίνθου- Αθηνών και παρατάχθηκαν στην άκρη της εθνικής οδού για περίπου δύο ώρες, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Αγροτικά μπλόκα με συνθήματα και διανομή ρυζιού – ”Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω”!

Πλησίασαν με τα τρακτέρ τους την εθνική οδό οι αγρότες από τη Φθιώτιδα

Αγρότες “έχτισαν” με πορτοκάλια την πόρτα τράπεζας στο Άργος

Στο πλευρό των αγροτών ο Δ. Κουτσούμπας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε