Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Η Κνωσός πρώτος “σταθμός” στην Κρήτη για τον Κινέζο πρωθυπουργό

ΦΩΤΟ cretalive
ΦΩΤΟ cretalive

Στην Κρήτη βρίσκεται σήμερα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ο οποίος επισκέπτεται την Κνωσό και αργότερα το Αρχαολογικό Μουσείο, συνοδευόμενος από τον Αντώνη Σαμαρά.

Το πρωί έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μαζί με τον Κινέζο πρωθυπουργό, που βρίσκεται στην Κρήτη από το απόγευμα της Παρασκευής, επισκέπτονται αυτή την ώρα τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Μετά την ξενάγηση οι δύο πρωθυπουργοί θα μεταβούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου όπου θα γίνουν σήμερα και τα επίσημα εγκαίνια.

Σύμφωνα με το cretalive πρώτος έφθασε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά τις 10.00, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί για την απρόσκοπτη διέλευσή του. Στην Κνωσό βρίσκονταν ήδη ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Υπ.Πολιτισμού Κ.Τασούλας και η γ.γ. του Υπ.Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι ισχυρά ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μετέβησαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού για να επισκεφθούν το μνημείο, μη γνωρίζοντας για τα έκτακτα μέτρα.

Περίπου στις 10.00 έφτασαν στην Κνωσό ο περιφερειάρχης Στ.Αρναουτάκης και ο υφυπουργός Εργασίας Γ.Πλακιωτάκης. Παρών και ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης που νωρίτερα υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο τον Αντώνη Σαμαρά. Ακολούθησε σύντομη συνομιλία του πρωθυπουργού με τον περιφερειάρχη Κρήτης, ενώ στην Κνωσό έφθασε λίγο πριν τις 10.30 ο Κινέζος πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και πολυμελή αντιπροσωπεία από την Κίνα.

Νωρίτερα ο Λι Κετσιάνγκ συναντήθηκε με τον πειφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Σύμφωνα με το flashnews, οι δυο άντρες συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν κυρίως σε οικονομικό πεδίο με το ενδιαφέρον που μπορεί να εκδηλωθεί σε επίπεδο προϊόντων αλλά και υπηρεσιών.

Διαβάστε

Ο Κινέζος πρωθυπουργός στην Ακρόπολη – ΦΩΤΟ

Στην Ακρόπολη οι Πρωθυπουργοί Ελλάδας – Κίνας

Αλλάζουν τα δεδομένα μετά το μήνυμα του Κινέζου για τα ομόλογα

Η παροιμία του Κινέζου πρωθυπουργού – Η υπόσχεσή του στο Σαμαρά – Οι 19 συμφωνίες που υπέγραψαν

Ο Σαμαράς ανακοίνωσε κινεζικές σπουδές στο Καποδιστριακό – Και η Κίνα υποσχέθηκε πως στην επόμενη έξοδο στις αγορές θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε