Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

“Η κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού”

“Η κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού”

«Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης, για την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς της ΔΕΗ.

Το Σωματείο των εργαζομένων στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης προσθέτει πως «η πολιτική επιστράτευση, που χρησιμοποιείται για ακόμη μια φορά στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλο τρόπο επιβολής της βάρβαρης πολιτικής της».

Αναφέρει ακόμα ότι, «η επιμονή της κυβέρνησης για διάλυση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και παράδοσης της σε ιδιωτικά συμφέροντα την οδηγεί σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας».

Καλούν τους κοινωνικούς φορείς να σταθούν στο πλευρό τους και τονίζουν ότι, «ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ και των τοπικών κοινωνιών, η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και η συγκρότηση λαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της, μπορούν και πρέπει να γίνουν τα «απόρθητα τείχη» που θα ανακόψουν την πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ και θα οδηγήσει στην ανατροπή της μνημονιακής αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτική».

Τέλος, το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης υπογραμμίζει πως, «η συγκυβέρνηση της καταστροφής και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας φέρει ακέραια την ευθύνη για το κλίμα της κοινωνικής πόλωσης και της σύγκρουσης που καλλιεργεί».

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ – Μοιράζονται τα φύλλα πορείας

Η ΓΕΝΟΠ απέρριψε ακραίες αντιδράσεις μετά την επιστράτευση εκτός από τον Φωτόπουλο “Θα σκίσω το δικό μου φύλλο κι ας με απολύσει ο Σαμαράς”

Γεωργιάδης: Θα απολυθούν όσοι δεν πάρουν τα φύλλα επίταξης

Τρολάρει την επιστράτευση – Ντύθηκε ανθυπολοχαγός ο Γ.Γ του Σπάρτακου! (ΦΩΤΟ)

ΠΑΣΟΚ: Δύσκολη αλλά αναγκαία η απόφαση για πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ

Συνεδριάζει η ΓΕΝΟΠ για να απαντήσει στην επιστράτευση – Σπάρτακος: Θα γυρίσουμε στις θέσεις μας μόλις υλοποιηθεί η επίταξη των υπηρεσιών

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε