Τετάρτη, 24 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ηράκλειο: Κοντά στα 300 εκατομμύρια είναι οι οφειλές στο ΙΚΑ μόνο για το ένα υποκατάστημα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα 297 εκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι οφειλές προς το ΙΚΑ, μόνο για ένα από τα υποκαταστήματά του στο Ηράκλειο (αυτό του Εσταυρωμένου), σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα από το Ηράκλειο ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσιούρης.

Ο υποδιοικητής του Ιδρύματος, επισήμανε ότι πρόθεση της διοίκησης, είναι να προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς η προσπάθεια για τη ρύθμιση των οφειλών.

Όπως ανέφερε ο κύριος Πατσιούρης, οι οφειλέτες στο υποκατάστημα του Εσταυρωμένου είναι 13.802 με συνολικές οφειλές 297.122.211 ευρώ.
Από αυτούς, μόλις οι 1.847 έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση για τη σταδιακή εξόφληση των οφειλών τους.
Την ίδια στιγμή γίνεται επεξεργασία ανάλογων στοιχείων και στα άλλα δύο υποκαταστήματα του ΙΚΑ, στην Αγίου Μηνά και στη Νέα Αλικαρνασσό.

Μιλώντας σχετικά με τους ελέγχους για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ είπε ότι τον Ιούνιο, σε επιχειρήσεις του Ηρακλείου και του Λασιθίου έγιναν συνολικά 123 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε ότι ανασφάλιστοι ήταν 128 εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα 68.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των παράνομων χορηγήσεων αναρρωτικών αδειών στο ΙΚΑ Ηρακλείου που είχε αποκαλυφθεί πριν από δυο  χρόνια, ο κ. Πατσιούρης τόνισε ότι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ότι η ζημιά που είχε υποστεί το ΙΚΑ ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ηράκλειο, ο κύριος Πατσιούρης έχει συζητήσεις με στελέχη και εργαζομένους στο ΙΚΑ,
αφού έως τον Ιανουάριο του 2014 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του, ενώ ο ίδιος χαρακτήρισε ως «πολλά» τα τρία υποκαταστήματα του ΙΚΑ που λειτουργούν στο Ηράκλειο.

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο: Η μεγάλη κομπίνα που ζημίωσε το ΙΚΑ με 4,5 εκατομμύρια ευρώ!

Θεσσαλονίκη: Κρατούσε φυλακισμένη την τυφλή αδερφή της για να παίρνει τα λεφτά της!

Φθιώτιδα: Βάνδαλοι ξέσπασαν στο πάρκο Τσαλτάκη και στην πλατεία Άνω Καλυβίων – ΒΙΝΤΕΟ

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στα ορεινά Τρίκαλα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε