Κυριακή, 21 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ξάνθη: Το πέπλο της αιθαλομίχλης – Η εικόνα της πόλης από ψηλά!

ΦΩΤΟ από thrakitoday.com
ΦΩΤΟ από thrakitoday.com

Η εικόνα που θα δείτε επαναλαμβάνεται καθημερινά στην Ξάνθη, με τα τζάκια και τις σόμπες να δουλεύουν ασταμάτητα…

Ένα ισχνό, αλλά ευδιάκριτο και αισθητό, πέπλο αιθαλομίχλης κάλυψε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (19-12-2013) την πόλη της Ξάνθης. Ένα λευκό νέφος έκανε την εμφάνισή του λίγο μετά τις 16.30 πάνω από τις κατοικημένες περιοχές της Ξάνθης, ενώ ήταν ορατό από ψηλά.
ΦΩΤΟ από thrakitoday.com

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, τις τελευταίες ημέρες με αισθητή των πτώση της θερμοκρασίας στην περιοχή έχει αυξηθεί σημαντικά η καύση ξύλων σε τζάκια και ξυλόσομπες, τα οποία επιλέγει πλέον ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ως μέσα θέρμανσης, γεγονός που φαίνεται πως είναι ορατό και στην ατμόσφαιρα της πόλης.

Την ίδια στιγμή δεν είναι λίγοι αυτοί που στην κυριολεξία πετάνε μέσα στα τζάκια και τις σόμπες οτιδήποτε μπορεί να καεί, στην προσπάθεια τους φυσικά να ζεσταθούν, κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον.

Μέχρι στιγμής το φαινόμενο δεν έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ καταγράφεται αύξηση στη ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης, συγκριτικά με πέρσι. Τον περασμένο Γενάρη ωστόσο η πόλη της Ξάνθης είχε μετατραπεί στην κυριολεξία σε έναν θάλαμο αερίων, με τις σόμπες και τα τζάκια να δουλεύουν στο φουλ και ένα νέφος αιθαλομίχλης να σκεπάζει σε καθημερινή βάση τις κατοικημένες περιοχές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Φωκίδα:Έβλεπε τους ληστές να μαχαιρώνουν τον άντρα της στο κρεβάτι – Πανικός και αίμα σε διαμέρισμα!


Πάτρα: Αποκαλύψεις για το αυτοκίνητο που σκότωσε τον 15χρονο Πάνο Τζαβάρα!


Δυτική Ελλάδα: Δημοσκόπηση γεμάτη εκπλήξεις – Οι χαμένοι και οι ενισχυμένοι!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε