Τρίτη, 23 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Καλή εικόνα στα πύρινα μέτωπα της χώρας – Ακόμη σε εξέλιξη πυρκαγιές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι εστίες φωτιάς σε Μεσσήνη και Καλαμπάκα εξακολουθούν να καταστρέφουν εκτάσεις και είναι σε ύφεση μεν, ωστόσο μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στα σημεία, προσπαθώντας να τις θέσουν υπό πλήρη έλεγχο, την ώρα που και νέο μέτωπο ξέσπασε στην Οίτη Φθιώτιδας.

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, η πύρινη λαίλαπα κατακαίει ό, τι βρει στο πέρασμά της στην Μεσσήνη. Και μπορεί αυτή την ώρα η φωτιά να είναι σε ύφεση, ωστόσο μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή προσπαθώντας να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν 78 άνδρες της πυροσβεστικής, έχοντας 32 οχήματα στην “μάχη” που δίνουν με τις φλόγες οι οποίες δεν απειλούν ευτυχώς κάποια κατηκημένη περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται και 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην παρούσα φάση δεν συμμετεχουν εναέρια μέσα στις προσπάθειες αναχαίτισης της πυρκαγιάς.

Σε ύφεση η φωτιά και στην Καλαμπάκα

Στην Καλαμπάκα, η φωτιά μαίνεται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, αφού παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη ο πλήρης έλεγχός της.

Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 28 οχήματα, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης 61 άτομα πεζοπόρο τμήμα, αλλά και ένα ελικόπτερο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η πυρκαγιά καίει ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο κι αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που οι άνδρες της πυροσβεστικής δεν έχουν καταφέρει να την περιορίσουν, ωστόσο το θετικό είναι ΄το βρίσκεται σε ύφεση.

Πύρινο μέτωπο και στην Φθιώτιδα

Παράλληλα, σήμερα Τετάρτη, μία νέα φωτιά ξεκίνησε στην Οίτη Φθιώτιδας, η οποία προς το παρόν δεν εμπνέει ανησυχία.

Η πυρκαγιά αυτή ξεκίνησε στις 11:15 το πρωί και καίει δασική έκταση κοντά στο χωριό, χωρίς να απειλήσει σε κανένα σημείο κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα και έξι ακόμη άτομο πεζοπόρο τμήμα, έχοντας καταφέρει να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Στην εντατική μετά το εργατικό ατύχημα με την καυστική ποτάσα

Καρδίτσα: Δωροληψίες, εκβιασμοί, “μαύρα” χρήματα και όπλα από υπάλληλο της Περιφέρειας

Κυπριακή “απόβαση” στη Θεσσαλονίκη! Στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο Louis Aura

Θεσ/νίκη: Εξαπατούσε δεκάδες ηλικιωμένους με λεία 67.000 ευρώ

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε