Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά από όλη την Ελλάδα θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο 13χρονος Αλέξανδρος Τερζόπουλος είναι μαθητής στη β΄ τάξη του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου και ανήκει στην κατηγορία των Χαρισματικών και Ταλαντούχων Παιδιών. Σύμφωνα με τις στατιστικές αποτελεί το 5 με 7% του συνόλου των μαθητών…

Το περασμένο καλοκαίρι επιλέχθηκε μαζί με άλλους εννιά μαθητές από την Ελλάδα, να παρακολουθήσει -με πλήρη υποτροφία- το καλοκαιρινό πρόγραμμα του CTY (Center for Talented Youth) στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις Η.Π.Α.

Τις υποτροφίες προσέφερε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που χρηματοδοτεί και την υλοποίηση του Κέντρου για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά (CTY), του Κολεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη.

Από τo 2014 το Κέντρο θα θέσει σε λειτουργία θερινό σχολείο για μαθητές γυμνασίου αλλά και on line πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού.

“Το θερινό σχολείο διαρκεί τρεις εβδομάδες και απευθύνεται σε μαθητές από όλη την Ελλάδα”, επεσήμανε ο διευθυντής του CTY Greece, Αντώνης Αποστόλου και πρόσθεσε:
“Οι μαθητές που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν, θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν, με ένα ξεχωριστό τρόπο, μαθήματα που αφορούν σε επιστήμες όπως η χημεία, βιοϊατρική, πληροφορική και διάφορες άλλες, προσαρμοσμένα στις μαθησιακές τους ιδιαιτερότητες”.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη δική του εμπειρία ο 13χρονος Αλέξανδρος τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου η μάθηση γίνεται με τρόπο άκρως ενδιαφέροντα, που σε κρατά σε συνεχή εγρήγορση.
“Εγώ παρακολούθησα ένα πρόγραμμα μαθημάτων για τη θεωρία Παιγνίων και Πιθανοτήτων, όπου μαθαίναμε την ύλη, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, κάνοντας διάφορες δραστηριότητες”, υπογράμμισε ο ίδιος.Για τα παιδιά του δημοτικού θα “τρέξει” ένα on line πρόγραμμα στη διάρκεια του οποίου, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τη γλώσσα προγραμματισμού “Scratch”.

“Η -για πρώτη φορά- ίδρυση του Κέντρου για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το πανεπιστήμιο Hopkins, αναμένεται να δώσει την ευκαιρία στους χαρισματικούς μαθητές να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους”, επεσήμανε ο πρόεδρος του Ανατόλια, Πάνος Βλάχος.
“Επειδή το Κέντρο αυτό είναι μοναδικό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ευελπιστούμε να συγκεντρώσει μελλοντικά και μαθητές από το εξωτερικό”, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ανατόλια.

Δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις θα έχουν όσοι μαθητές ενδιαφέρονται από όλη την Ελλάδα. Η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής λήγει στις 27 Νοεμβρίου. Περίπου για το 65 με 70% των θέσεων θα δοθούν διάφορες υποτροφίες.

Η επίσημη παρουσίαση του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολεγίου Ανατόλια, θα γίνει απόψε στις 7 το βράδυ, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στη Βιβλιοθήκη Bissell (ACT), στις εγκαταστάσεις του κολεγίου.

Διαβάστε ακόμα:

Απογευματινός εφιάλτης για ηλικιωμένη στη Σπάρτη – Ο εγγονός της πάλεψε με τους ληστές

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στους χώρους του ΑΠΘ για την πάταξη της εγκληματικότητας

Στο “σκαμνί” αύριο ο γιος του κρεοπώλη για το διπλό μακελειό στον Προφήτη Ηλία

Θεσσαλονίκη: Δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία η εξάπλωση της ευλογιάς στα πρόβατα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε