Κυριακή, 28 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στη Χαλκιδική

Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στη Χαλκιδική

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου ‘Καναντέρ’, πραγματοποιούν ρίψεις νερού, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Αζάπικο, στη νότια Σιθωνία Χαλκιδικής, ύστερα από κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή κατά τη χθεσινοβραδινή καταιγίδα.

Από ξηράς επιχειρούν δέκα πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους. Το έργο των πυροσβεστών ευνοούν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, καθώς πνέουν ασθενείς άνεμοι.

«Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στη Σιθωνία είμαστε βέβαιοι ότι οφείλονται σε κεραυνούς. Ευτυχώς υπήρξε άμεση κινητοποίηση απ’όλους τους εμπλεκόμενους. Η πυρκαγιά στην περιοχή Καλογριά εντοπίστηκε από τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που πετούσαν με κατεύθυνση το Αζάπικο και αμέσως έκαναν ρίψεις νερού και την περιόρισαν πριν επεκταθεί», ανέφερε στο halkidikinews.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Κωνσταντίνος Παχίδης.

Παράλληλα με τις πυρκαγιές σε Αζάπικο και Καλογριά, εντοπίστηκε και τρίτη στην περιοχή Καρβουνάς, όπου και εκεί έγιναν ρίψεις νερού από τα καναντέρ. Στην πυρκαγιά της Καλόγριας έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και άλλα δύο στον Καρβουνά, ενώ ουσιαστική ήταν η συνδρομή των εθελοντών της ομάδας «Δραγουντέλι» που συμμετείχε στην πυρόσβεση στο Αζάπικο με δικά της μέσα και της ΟΠΕΑΝ στον Καρβουνά. Συνολικά  στα τρία συμβάντα συμμετείχαν 40 πυροσβέστες.

Στο Αζάπικο, σύμφωνα με τον Διοικητή, κάηκαν 10 στρέμματα, ενώ στις άλλες δύο πυρκαγιές η έκταση που κάηκε δεν ξεπέρασε το ένα στρέμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φθιώτιδα: Πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Μπράλο!

Πύρινος εφιάλτης στην Κρήτη! Στις αυλές των σπιτιών έφθασαν οι φλόγες σε Αθανάτους και Σταυράκια! ΦΩΤΟ

Φωτιά και ισχυρή έκρηξη σε εστιατόριο στο Ηράκλειο – ΦΩΤΟ

Η επόμενη μέρα στην Κρήτη – Ο πρώτος απολογισμός από τις πυρκαγιές

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε