Παρασκευή, 27 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Κρήτη: Με “μπακαλοτέφτερα” και … υπεύθυνες δηλώσεις έκαναν την υπεξαίρεση στο ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου

ΦΩΤΟ από το CretaLive
ΦΩΤΟ από το CretaLive

Οι δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου υπέγραφαν υπεύθυνες δηλώσεις αναγνωρίζοντας τα ποσά που είχαν υπεξαιρέσει από το ταμείο του ΙΚΑ.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, με “μπακαλοτέφτερα” κρατούσαν… λογαριασμό οι δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου, σημειωνοντας πόσα λεφτά είχαν πάρει από το ταμείο.
Μάλιστα, για να προσδώσουν τη δέουσα επισημότητα, δίπλα στο ποσό που είχαν “σηκώσει” υπέγραφαν οι ίδιοι και … επικύρωναν με τη στρογγυλή σφραγίδα του ΙΚΑ!

Παράλληλα στο πλαίσιο του ελέγχου, βρέθηκαν και υπεύθυνες δηλώσεις των δύο εργαζομένων στο ίδρυμα, τις οποίες υπέγραφαν ο ένας στον άλλο, όταν πλέον είχε αρχίσει να σφίγγει ο κλοιός και το περιφερειακό υποκατάστημα του ΙΚΑ ζητούσε από τους υπαλλήλους να αποδώσουν ταμείο. Τα τελευταία χρήματα, φέρονται να τα πήραν στις 19 Ιανουαρίου.

Στις υπεύθυνες δηλώσεις καθένας από τους δύο δήλωνε ότι είχε πάρει συγκεκριμένο ποσό από το ταμείο, ομοίως και ο δεύτερος – θεωρώντας πιθανώς ότι με τον τρόπο αυτό, θα γλίτωναν από τις συνέπειες του νόμου…

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος των εργαζομένων στο ΙΚΑ ανατολικής Κρήτης Κατερίνα Πηγουνάκη ανέφερε ότι δεν πρόκειται για συναδέλφους της και πως το ΙΚΑ θα πρέπει να τους θέσει αμέσως σε αργία.
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του ΙΚΑ Ηρακλείου, Νίκος Ροκαδάκης, αναφερόμενος στο χρονικό της αποκάλυψης της υπόθεσης, ανέφερε πότι τρεις ελεγκτές πήγαν στο υποκατάστημα για να ελέγξουν πληροφορίες που είχαν φθάσει στο ΙΚΑ για τη δράση των δύο υπαλλήλων.

Όπως τόνισε ο κύριος Ροκαδάκης, με την πρώτη αυτοψία, οι ελεγκτές εντόπισαν την υπεξαίρεση,
ενώ με τα έγγραφα που κατασχέθηκαν, η διοίκηση του ΙΚΑ είναι σε θέση να κινηθεί άμεσα για τις περιπτώσεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Ένοχοι και οι δύο νεαροί που οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα – Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο

Πρέβεζα: Η άσφαλτος που διαλύεται με ένα μικρό κουταλάκι – ΒΙΝΤΕΟ

Ξάνθη: Τράκαρε με το φορτηγό που έκλεψε και συνελήφθη!

Τρίκαλα: Πρώην επιχειρηματίας άφησε χρέη στο δημόσιο 14εκ.€!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε