Σάββατο, 17 Αυγ.
36oC Αθήνα

Κρήτη: Πόλος έλξης ο θρόνος του Μίνωα – Τουρίστες από όλο τον κόσμο επισκέπτονταν την Κνωσό

ΦΩΤΟ από το irakliolive
ΦΩΤΟ από το irakliolive

Αρχές Ιουνίου και ξεκίνησε για τα καλά η προσέλευση επισκεπτών από την υπόλοιπη Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο στο ιστορικό ανάκτορο της Κνωσού.

Σύμφωνα με το irakliolive, η Κνωσός, συμπεριλαμβάνεται στα 33 μνημεία της Ελλάδας όπου αναμένεται να υπάρξει τεράστια αύξηση επισκεψιμότητας κατά 56,56%.

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ηρακλείου καθηλώνει χιλιάδες άτομα με τα αρχαιολογικά ευρύματα, τις αίθουσες του ανακτόρου, τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούσαν και μαγικά ταξιδεύουν τους παρόντες στο παρελθόν, χρόνια πριν την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού.

ΦΩΤΟ από το irakliolive

Ο πρώτος οικισμός στην Κνωσό χρονολογείται γύρω στο 7.000π.Χ., στη Νεολιθική Εποχή. Η οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανάπτυξη του οικισμού οδήγησε κατά τα τέλη της δεύτερης χιλιετίας π.Χ. στην ανέγερση του μεγαλοπρεπούς ανακτόρου της Κνωσού. Η Κνωσός αποτέλεσε έδρα του μυθικού βασιλιά Μίνωα και το κυριότερο κέντρο εξουσίας στην Κρήτη.

ΦΩΤΟ από το irakliolive

Το Πρώτο αυτό Aνάκτορο καταστρέφεται κατά το 1.700 π.Χ. περίπου, αλλά ξανακτίζεται για να καταστραφεί οριστικά πια από φωτιά το 1350 πΧ. Έκτοτε ο χώρος του ανακτόρου μετατρέπεται σε ιερό άλσος της Ρέας, αλλά δεν ξανακατοικείται.
Το ανάκτορο της Κνωσού αποτελεί το μνημειακό σύμβολο του μινωικού πολιτισμού σε ότι αφορά την κατασκευή, χρήση πολυτελών υλικών, αρχιτεκτονικού σχεδίου, προηγμένων τεχνικών δόμησης και το εντυπωσιακό μέγεθος του.

Διαβάστε ακόμα:

Συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας στη Θεσσαλονίκη

Εύβοια: Οι μηχανές συγκρούστηκαν μεταξύ τους – Τρεις τραυματίες

Αλεξανδρούπολη: Κατασχέθηκαν περισσότερα από τρεις χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Κατασχέθηκαν 750 κιλά οπωροκηπευτικών στα Τρίκαλα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε