Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Κρήτη: Την ενοχή τριών ατόμων για ανθρωποκτονία πρότεινε ο εισαγγελέας για το θάνατο της εγκύου

ΦΩΤΟ από το CretaLive
ΦΩΤΟ από το CretaLive

Καταπέλτης ήταν κατά την αγόρευση του που διήρκησε περίπου 2,5 ώρες, ο εισαγγελέας, κ. Γαλήνας στην πολύκροτη δίκη για τον θάνατο της άτυχης εγκύου, Μαρίας Βουλγαρίδη, κατά την κδίκαση της υπόθεσης σήμερα.

Ο κύριος Γαλήνας πρότεινε την ενοχή για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, του τότε αναπληρωτή διευθυντή της μαιευτικής κλινικής του Βενιζέλειου νοσοκομείου, της γιατρού που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας κι ενός από τους δύο ειδικευόμενους γιατρούς που βρίσκονταν εκείνη τη μοιραία νύχτα στην κλινική.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLIve, κατά την αγόρευσή του, πρότεινε την αθώωση του δεύτερου ειδικευόμενου γιατρού, για την ίδια κατηγορία, καθώς και της μαίας αλλά και της ιδιώτη γιατρού που παρακολουθούσε την άτυχη έγκυο. Μάλιστα, για την τελευταία, είπε ότι δεν αποδείχθηκε πως γνώριζε ότι εκείνο το βράδυ πως το νοσοκομείο ήταν χωρίς ειδικευμένο γιατρό…Απαλλακτικός ήταν και για τους δύο ακτινολόγους.

Πρότεινε ακόμη την ενοχή του τότε αναπληρωτή διευθυντή της μαιευτικής κλινικής του Βενιζέλειου για παράβαση καθήκοντος καθώς έλειπε από το νοσοκομείο, ενώ αντίθετα εισηγήθηκε την αθώωση του αναπληρωτή ακτινολόγου που επίσης απουσίαζε!

Απαλλακτική ήταν η πρότασή του για τις δύο μαίες, για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης. Για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στη χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης, κατά συρροή, ο Εισαγγελέας βάρυνε τον τότε αναπληρωτή διευθυντή της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω συναντήσει, μέχρι τώρα, βαρύτερη αμέλεια από αυτή του τότε αναπληρωτή διευθυντή της μαιευτικής κλινικής του Βενιζέλειου. Σήμερα όλοι είναι στο εδώλιο επειδή ο τότε διευθυντής απουσίαζε».

Μάλιστα έκανε λόγο για «ανάγκη να γίνει η επανάσταση των ειδικευόμενων γιατρών»!

«Δυστυχώς, εκείνο το βράδυ, η μαιευτική δεν ήταν μία κανονική κλινική αλλά ένα πολυδύναμο αγροτικό ιατρείο», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: ”Σημεία και τέρατα” στη δίκη για τον θάνατο της άτυχης εγκύου!

Κρήτη: “Καταπέλτης” ο ιατροδικαστής για την αδικοχαμένη έγκυο!

Κρήτη: ”Βαριές κουβέντες” και διακοπή της δίκης για τον θάνατο της εγκύου Μ.Βουλγαρίδη!

Κρήτη: Διεκόπη η δίκη για τον θάνατο εγκύου – ”Βράζουν” οι συγγενείς της!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε