Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Κρήτη: Τουλάχιστον 40 μέρες ήταν νεκρός ο βρετανός τουρίστας που αγνοούνταν – Σε προχωρημένη σήψη η σορός του λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Με την επιβεβαίωση και από τον ιατροδικαστή, Σταμάτη Μπελιβάνη, ότι το πτώμα που βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής, κοντά στην παραλία του Αγίου Παύλου, ανήκει στον 74χρονο Βρετανό, Αρθουρ Τζόουνς, κλείνει με τον πλέον τραγικό τρόπο για τους οικείους του, η υπόθεση εξαφάνισης του ηλικιωμένου άντρα στα Χανιά

Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, καθώς παρέμενε εκτεθειμένο στις υψηλές θερμοκρασίες για ένα μήνα και δέκα ημέρες τουλάχιστον.

Ο ιατροδικαστής απέκλεισε την περίπτωση εγκληματικής ενέργειας και ο θάνατός του επήλθε από παθολογικά αίτια

Ο χρόνος θανάτου του Άρθουρ Τζόουνς προσδιορίζεται πολύ κοντά στην ημερομηνία που είχαν εξαφανιστεί τα ίχνη του, δηλαδή στις 19 Ιουνίου 2014.

Η ταυτοποίηση της σορού του 74χρονου, από τον ιατροδικαστή, έγινε από το οδοντόγραμμά του και από σημάδια μιας παλιάς χειρουργικής επέμβασης που ειχε πραγματοποιηθεί στη Μ. Βρετανία.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Υπενθυμίζουμε πως στις 10 Ιουλίου 2014 είχαν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του 73χρονου Βρετανού, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από τις 19 Ιουνίου στην ευρύτερη περιοχή του γερμανικού νεκροταφείου του δήμου Πλατανιά.

Στις έρευνες συμμετείχαν δυο αξιωματικοί της Ιντερπόλ και δυο ιδιωτικοί αστυνομικοί μαζί με την οικογένεια του Βρετανού, ενώ για την υπόθεση του βρετανού ενδιαφέρθηκε και ο πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, που επικοινώνησε για το ζήτημα με την ελληνική κυβέρνηση.

Το πτώμα του άτυχου τουρίστα βρέθηκε τελικά στις 4 Αυγούστου 2014, όταν ένας πολίτης ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή για να μαζέψει αλάτι από τις κοιλότητες βράχων κοντά στην παραλία του Αγίου Παύλου, βρήκε την σορό, σε προχωρημένη σήψη.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ούτως ώστε να επαληθευθεί η ταυτότητα του ανθρώπου που άφησε την τελευταία του πνοή στην περιοχή.

Πηγή: flashnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα κτηνωδία στην Εύβοια – Έκαψαν με σίδερο σκυλάκι, το έσυραν στο δρόμο και το κρέμασαν σε δέντρο – Φωτό

Λευκάδα: Συγκλονίζει ο θάνατος 19χρονου στην παραλία – Ανείπωτη τραγωδία στις διακοπές μπροστά στους γονείς του!

Αρκαδία: Ανθρώπινες ουρές για τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας – Το θαύμα και η συγκλονιστική της ιστορία (Φωτό)!

Εύβοια: Ο εφιάλτης του μηχανικού αυτοκινήτου ξεκίνησε όταν πήρε τα σουβλάκια που παρήγγειλε – Δείτε φωτό από το σημείο!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε