Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Λακωνία: Βρήκαν τον 34χρονο που έκανε τον λογιστή και… εξαπατούσε ηλικιωμένους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Σπάρτης, τέσσερις περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στη Λακωνία. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου Έλληνα, για απάτη και κλοπή κατά συναυτουργία, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμα έναν συνεργό του.

O 34χρονος, μαζί με τουλάχιστον ακόμα ένα άτομο, αφού προσέγγιζαν ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή τους λογιστές και με το πρόσχημα των δήθεν οικονομικών οφειλών συγγενικών τους προσώπων, τους έπειθαν να τους παραδίδουν χρηματικά ποσά.

Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 34χρονος και ο συνεργός του, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2010 έως και τις αρχές Μαΐου του 2013, στην ευρύτερη περιοχή των Κροκεών Λακωνίας και της Σπάρτης, είχαν κάνει τέσσερις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, στη μία από τις οποίες -όπως επίσης προέκυψε- είχαν κλέψει χρυσαφικά και κοσμήματα.

Συνολικά, από την εγκληματική τους δράση είχαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 3.000 ευρώ.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Σπάρτης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Πάτρα: Ο “λογιστής” της “έφαγε” 6.000 ευρώ

Πρέβεζα: Ο απατεώνας συστηνόταν πότε σαν λογιστής και πότε σαν πωλητής

Ηλεία: Προσποιήθηκε τον εφοριακό και πήρε… 7 κιλά ψωμί!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε