Τετάρτη, 3 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Λιβαδειά: Έπιασαν τον Πακιστανό απαγωγέα – Ψάχνουν τους τρεις συνεργούς του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο 43χρονος είναι μέλος εγκληματική ομάδας, που έκανε απαγωγές αλλοδαπών και ζητούσε χρήματα από τις οικογένειές τους, για να τους απελευθερώσει. Αναζητούνται ακόμα τρία μέλη της ομάδας.

Από την Αστυνομία, εξιχνιάστηκε η υπόθεση απαγωγής ενός 22χρονου, επίσης από το Πακιστάν.
Δράστες, εκτός από τον 43χρονο Πακιστανό που συνελήφθη, φέρονται να είναι επίσης, άλλος ένας Πακιστανός και δύο
άνδρες Αλβανικής καταγωγής, για τους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησής τους.

Σε βάρος του συλληφθέντα και των τριών συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγής, εκβίασης, απλής σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοχρησίας. Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο 43χρονος είχε μπει και έμενε παράνομα στην χώρα μας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την 19.04.2013 το απόγευμα, ο 22χρονος Πακιστανός (το θύμα) πείστηκε από τους δράστες, με το πρόσχημα ότι θα του βρουν δουλειά και πήγε από την Αθήνα όπου μένει, στην πόλη της Λιβαδειάς.
Το θύμα ήρθε αρχικά σε επαφή με τον 43χρονο συμπατριώτη του και στην συνέχεια παραλήφθηκε από τους τρεις συνεργούς του, οι οποίοι αφού τον έβαλαν σε Ι.Χ., τον απείλησαν με μαχαίρι και τον απήγαγαν, μεταφέροντάς τον σε αποθήκη, μέσα σε αγρόκτημα με ελαιόδεντρα, σε ερημική τοποθεσία.
Οι δράστες με σωματική βία, δέσμευσαν τον 22χρονο στα χέρια και τα πόδια και τον φίμωσαν.
Του πήραν ένα κινητό τηλέφωνο και με απειλές σε βάρος της ζωής του, εξανάγκασαν τον πατέρα του, που μένει στο Πακιστάν, να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, ως λύτρα, σε εκεί συνεργό τους (στο Πακιστάν) για να τον απελευθερώσουν.

Στη συνέχεια, αφού επιβεβαίωσαν την καταβολή των χρημάτων, εγκατέλειψαν τον 22χρονο, βραδινές ώρες τις 21.04.2013, με δεμένα τα χέρια και τα πόδια σε περιοχή της Λιβαδειάς, όπου ένας οδηγός που περνούσε, τον είδε και ενημέρωσε την Αστυνομία.
Οι αστυνομικοί πηγαίνοντας στο σημείο διαπίστωσαν ότι ο 22χρονος είχε ελαφρά τραύματα στο σώμα και ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένος,
ενώ τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκε χθες το πρωί, σε περιοχή της Λιβαδειάς και προσήχθη στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας ο 43χρονος Πακιστανός, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον 22χρονο ως ένα από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που οργάνωσαν την απαγωγή του και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε, ο 43χρονος συλληφθείς μαζί με τους τρεις συνεργούς του είχαν συστήσει, σε άγνωστο χρονικό διάστημα, εγκληματική ομάδα με σκοπό την απαγωγή αλλοδαπών ατόμων και την είσπραξη χρηματικών ποσών για την απελευθέρωσή τους.
Συγκεκριμένα ο 43χρονος εντόπιζε υποψήφια θύματα και στη συνέχεια με το πρόσχημα ότι θα τους βρει δουλειά, τα έφερνε σε επαφή με τους τρεις συνεργούς του, οι οποίοι εκβιαστικά έπαιρναν χρήματα από συγγενικά τους πρόσωπα.

Διαβάστε ακόμα:

Στα δικαστήρια δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Εύβοια: Ο κοστουμαρισμένος Αλβανός έκρυβε ένα ”ένοχο” μυστικό 13 ετών…

Εύβοια: Θρήνος στην Χαλκίδα για τον θάνατο νεαρού οδηγού!

Αχαϊα: ”Ο ένας με κρατούσε και ο άλλος με βίαζε” – Μαρτυρική νύχτα για 16χρονο!

Βοιωτία: Τον λήστεψαν και τον σκότωσαν – Τον βρήκε νεκρό η αδερφή του!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε