Σάββατο, 30 Νοε.
14oC Αθήνα

Μαγνησία: Τα τρένα περνούν μέσα από… το σπίτι του – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ από το taxydromos.gr
ΦΩΤΟ από το taxydromos.gr

Μικροσκοπικά τρένα που κινούνται ψηφιακά σε διαφορετικά επίπεδα, φωτάκια που διευκολύνουν την διέλευση πάνω στις γραμμές και φιγούρες σταθμαρχών, έτοιμοι να δώσουν παραγγέλματα, συνθέτουν την εντυπωσιακή κατασκευή του Βολιώτη Δημήτρη Μανδώρα, που αποδίδει ρεαλιστικά, την εικόνα ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού σταθμού.

Όπως διαβάζουμε στο taxydromos.gr η μακέτα που κατασκεύασε με ιδιαίτερη επιμονή ο νηπιαγωγός,
είναι μια κατασκευή μήκους 3,60 μέτρων και πλάτους 50 εκατοστών, με όλες τις λειτουργικές προεκτάσεις ενός πραγματικού σιδηροδρομικού σταθμού.

ΦΩΤΟ από το taxydromos.gr

ΦΩΤΟ από το taxydromos.gr

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης κατασκευής, που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, έγκειται στο γεγονός ότι δημιουργείται τμηματικά
και κυριολεκτικά χτίζεται πάνω σε τελάρα διαστάσεων 50Χ60 εκατοστών το καθένα, με την προοπτική να συνεχιστεί περιμετρικά, καλύπτοντας και τους τέσσερις εσωτερικούς τοίχους ενός δωματίου.

ΦΩΤΟ από το taxydromos.gr

Ο Δημήτρης Μανδώρας, ασχολείται επί πολλά χρόνια με την κατασκευή μακέτας, έχοντας ως έναυσμα τη μεγάλη αγάπη του για τα τρένα.

Η συγκεκριμένη, τέταρτη κατά σειρά μακέτα, που κατασκεύασε ο εκπαιδευτικός, απεικονίζει ένα σταθμό διαλογής βαγονιών, επιβατικών αλλά και εμπορικών, όπου τα τρένα κινούνται με άνεση πάνω στις γραμμές, διασχίζοντας βουνά, λίμνες και πεδιάδες…

ΦΩΤΟ από το taxydromos.gr

Η κατασκευή, δημιουργήθηκε σε κλίμακα 1/87 και έχει πολλές διακλαδώσεις, τρένα που κινούνται ψηφιακά, φανάρια που αναβοσβήνουν χειροκίνητα και φυσικά στοιχεία, όπως άμμο, βλάστηση και χρώμα, που δίνουν την αίσθηση του πραγματικού εδάφους.

Για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος χρησιμοποιήθηκαν ξύλα, κόντρα πλακέ θαλάσσης, άφθονη ξυλόκολλα, πολλές βίδες, καλώδιο μήκους 500 μέτρων περίπου και περισσότερα από 200 μικρά λεντ (λαμπάκια),
για τη λειτουργία των φαναριών.

ΦΩΤΟ από το taxydromos.gr

“Τα πάντα λειτουργούν με ρεύμα και οι καλωδιώσεις έχουν τοποθετηθεί στην κάτω πλευρά της μακέτας, προκειμένου να μην διακρίνονται. Παράλληλα έχω χρησιμοποιήσει διάφορα φυσικά υλικά, όπως άμμος θαλάσσης αλεσμένη, αλλά και μούσκλια από δέντρα, για να δημιουργηθεί το έδαφος πάνω στο οποίο φύεται το χορτάρι” εξηγεί ο δημιουργός της μακέτας.

Διαβάστε ακόμα:

Μαγνησία: Εικονικά διαζύγια για… λόγους φορολογικούς!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε