Κυριακή, 7 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Μεγάλη άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στα Χανιά

ΦΩΤΟ από το FlashNews
ΦΩΤΟ από το FlashNews

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στα Χανιά άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από σεισμική καταστροφή που πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συμμετοχή της ΕΛΑΣ, του ΕΚΑΒ, του Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολιτικής Προστασίας, του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντών.

Η άσκηση είχε τον κωδικό ονομασίας «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2014» και το σενάριο περιελάμβανε εκδήλωση σεισμού μεγέθους 5,9 βαθμών Ρίχτερ στο Κρητικό πέλαγος, πυρκαγιά στο λεβητοστάσιο που βρίσκεται στους κοιτώνες της Ακαδημίας, εκκένωση των χώρων από σπουδαστές και προσωπικό της Ακαδημίας, απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων και παροχή πρώτων βοηθειών σε έξι ακόμα τραυματίες και διακομιδή στο νοσοκομείο για όσους, με βάση το σενάριο της άσκησης, κρίθηκε αναγκαίο.

ΦΩΤΟ από το FlashNews

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε ακόμα, μετασεισμό 4,6 Ρίχτερ από τον οποίο προκλήθηκε κατολίσθηση και κλείσιμο του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Στους χώρους της Ακαδημίας είχε στηθεί διοικητήριο από το οποίο συντονιζόταν η όλη επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης του προσωπικού και των σπουδαστών, που είχαν παγιδευτεί στους κοιτώνες ενώ κατά τη διάρκεια της άσκησης πραγματοποιούνταν και εναέριες έρευνες από ελικόπτερο με το οποίο γίνονταν προσπάθειες για να εντοπιστούν επιζώντες σε διάφορους χώρους και παράλληλα σκάφος του λιμενικού πραγματοποιούσε περιπολίες στο θαλάσσιο χώρο κοντά στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.

Σύμφωνα με τον διοικητή Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, Γιάννη Μαραγκάκη, στο πλαίσιο της άσκησης επιδιώχθηκε η καταγραφή του χρόνου προσέγγισης στο σημείο του συμβάντος και ο βαθμός συνεργασίας των συναρμοδίων υπηρεσιών φορέων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρησιμοποίησε ειδική κάμερα που έχει την δυνατότητα εντοπισμού εγκλωβισμένων, ενώ τα αποτελέσματά της θα εκτιμηθούν από το Συντονιστικό Όργανο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Διαβάστε ακόμα:

Αχαϊα: Ο τσιγγάνος έπεισε τον ανακριτή ότι τον συνέλαβαν κατά λάθος!

Σέρρες: Νεκρός στο κελί του ο Αλβανός ισοβίτης που έσφαξε τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη – Τι κατέγραψαν οι κάμερες τη νύχτα στις φυλακές Νιγρίτας

Ημαθία: Εφιάλτης για δασκάλα που χαροπαλεύει σε νοσοκομείο – Έπεσε αιμόφυρτη στην είσοδο του σχολείου της!

Θεσσαλονίκη: 15χρονος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Τον πρόδωσε η εικόνα του σπιτιού του!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε