Παρασκευή, 26 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Μπλόκα αγροτών: Το “εμφραγμα” στον Προμαχώνα από… ψηλά! ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από fonh.gr
ΦΩΤΟ από fonh.gr

Από ψηλά η εικόνα είναι πολύ διαφορετική από ό,τι μπορεί να δει κάποιος από το δρόμο. Αποκαλύπτεται στις εικόνες μία πρωτοφανής ουρά χιλιομέτρων από τα ακινητοποιημένα φορτηγά.

Η ουρά φτάνει μέχρι το Παλαιόκαστρο και εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα φτάσει μέχρι την Κυριακή και την πόλη των Σερρών! Ο δρόμος για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα είναι μπλοκαρισμένος από νταλίκες και απελπισμένους οδηγούς που περιμένουν με αγωνία να ανοίξουν τα σύνορα για να καταφέρουν να περάσουν.

Ελάχιστοι είναι οι τυχεροί και όσοι βρίσκονται μπροστά. Το αντι-μπλόκο που έχουν στήσει οι Βούλγαροι μεταφορείς δυσκολεύει την κατάσταση. Όσοι μεταφέρουν αυτοκίνητα ή οτιδήποτε άλλο δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα, οι υπόλοιποι που μεταφέρουν τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά κινδυνεύουν να χαλάσουν και να τερματιστεί άδοξα ένα ακόμα δρομολόγιο που ξεκίνησε μετ’εμποδίων. Οι οδηγοί κατανοούν τον αγώνα των αγροτών όμως δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί αυτός ο αγώνας να είναι σε βάρος όλων αυτών των ανθρώπων και των εταιρειών που μεταφέρουν τα προϊόντα τους. Είναι μέρες αποκλεισμένοι και ανησυχούν πως εάν συνεχιστεί το μπλοκάρισμα θα μείνουν και άλλες μέρες στο δρόμο. Δεν έχουν προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι πολύ εύκολο να σπάσουν τα νεύρα κάποιων οδηγών και να γίνουν επεισόδια με τους αγρότες.

Κανείς δεν μπορεί να ψυχολογήσει πως θα αντιδράσει ένας άνθρωπος που ξεκίνησε για να κάνει ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο και καταλήγει να περιμένει για ημέρες μέσα στους δρόμους χωρίς φως, νερό και τρόφιμα. Αν και οι περισσότεροι είναι εφοδιασμένοι πιστεύουν πως δεν αξίζουν να περνούν αυτή την ταλαιπωρία και την αγωνία αν θα καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους. Δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που ζουν και δεν μπορούν να κατανοήσουν πως ο δίκαιος αγώνας των αγροτών γίνεται εις βάρος κάποιων άλλων ανθρώπων που παλεύουν και αυτοί για το μεροκάματο σε αντίξοες πολλές φορές συνθήκες. 

Πηγή: fonh.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε