Σάββατο, 6 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Μπουτάρης: Ηλικιωμένοι εθελοντές θα διώχνουν τους ναρκομανείς από τα πάρκα!

Μπουτάρης: Ηλικιωμένοι εθελοντές θα διώχνουν τους ναρκομανείς από τα πάρκα!

Άτυπα “τάγματα εφόδου” από μικρές ομαδες ηλικιωμένων, προτείνει για τη φύλαξη (!) των πάρκων, ο Γιάννης Μπουτάρης.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, εθελοντές, μέλη των ΚΑΠΗ της περιοχής, θα κάνουν “περιπολίες” απειλώντας τους ναρκομανείς ότι θα φωνάξουν την αστυνομία, προκειμένου εκείνοι να αποχωρήσουν από τον χώρο…

Η, αν μη τι άλλο… πρωτότυπη ιδέα, για το πώς ο δήμαρχος σκέφτεται να εξασφαλίσει τη φύλαξη σε πάρκα και παιδικές χαρές, αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και εκφράστηκε από τον Γιάννη Μπουτάρη σε συνέντευξη του στην εφημερίδα τα ΝΕΑ.

“Η σκέψη μας είναι να αξιοποιήσουμε για τη φύλαξη εθελοντικά μέλη των ΚΑΠΗ. Δύο-δύο ή τρεις -τρείς θα περπατούν και θα λένε στους ναρκομανείς “μαζέψτε τα και φύγετε αλλιώς παίρνω την αστυνομία τώρα. Βέβαια, οι εθελοντές πρέπει να είναι ενεργητικά άτομα. Δεν θα ήθελα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αλλα δυστυχώς η πολύ αυξημένη παραβατικότητα μας αναγκάζει” λέει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τι βαθμό θα έβαζε στο έργο του;

“Θα έβαζα βαθμό 6 έως 7. Είναι βαθμός σαφώς πάνω από τον μέσο όρο και είναι σαφώς ένδειξη ότι αρχίσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα αλλά για χίλιους λόγους δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε. Σοβαρή αιτία είναι ο πλήρης ευνουχισμός της τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτό αφορά όλη την Ελλάδα. Είναι προτιμότερο να είναι διορισμένος ο δήμαρχος παρά εκλεγμένος.”

Και συμπλήρωσε: “Είμαστε διεκπεραιωτές αφού υπάρχουν τόσα επίπεδα ελέγχου και επέμβαση στη σκοπιμότητα των αποφάσεων. Ρόλο έπαιξε και η οικονομική συγκυρία, ενώ για πάρα πολλά πράγματα που θέλαμε να κάνουμε, τα οποία έχουν μητροπολιτική διάσταση – όπως οι λεωφορειόδρομοι και η διαχείριση των απορριμμάτων – δεν αντιμετωπίζονται με μητροπολιτική αντίληψη. Το μόνο πράγμα που κάναμε με μητροπολιτική αντίληψη είναι η διαδημοτική συνεργασία για την παράκτια συγκοινωνία”.

“Η Θεσσαλονίκη είναι καταδικασμένη να έχει μια ομάδα ποδοσφαίρου…”

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρόσφατα αποδοκιμάστηκε στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυση του Άρη.

Ωστόσο προχώρησε σε νέα δήλωση που μάλλον θα τον φέρει ξανά αντιμέτωπο με τους οπαδούς της ομάδας:

“Η Θεσσαλονίκη είναι καταδικασμένη να έχει μια ομάδα ποδοσφαίρου, τον ΠΑΟΚ που έχει το λαό, μια ομάδα μπάσκετ τον Άρη και μια ομάδα βόλεϊ, τον Ηρακλή στην εθνική κατηγορία” είπε ο Γιάννης Μπουτάρης και κατέληξε: “Θες να φωνάξεις Άρης, ΠΑΟΚ ή Ήρακλης; Πήγαινε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, στα φυτώρια. Ολόκληρο Μιλάνο έχει δύο ομάδες”.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: ”Δεν θα απευθυνθώ στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής ούτε για χάρη της δημαρχίας” – Βίντεο!

Δεν θα διεκδικήσει τρίτη δημαρχιακή θητεία ο Γιάννης Μπουτάρης

“Κατσάδα” Μπουτάρη για τα γκράφιτι οπαδών του Άρη: “Τόσο απολίτιστοι είμαστε που διαλύουμε την πόλη;”

Δεν θα πιστεύετε τι έκανε ο Γιάννης Μπουτάρης την ώρα που μιλούσε δημοτικός σύμβουλος

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε