Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Μυτιλήνη: 100 νοσοκόμες απ’ την Αυστραλία για την επέτειο των 100 χρόνων απ΄ τη Μάχη της Καλλίπολης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με την Κλερ Άστον, επιστημονική συνεργάτιδα δυο Ανώτατων Σχολών Νοσοκόμων στην Αυστραλία, συναντήθηκε ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απόβαση των αυστραλιανών στρατευμάτων της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Η κ. Άστον αναγνωρίζοντας τη συμμετοχή της Λήμνου στα γεγονότα της εποχής εκείνης, σχεδιάζει να οργανώσει επίσκεψη περίπου 100 νοσοκόμων, με κρουαζιερόπλοιο, τον Σεπτέμβριο του 2015, σε μνήμη της άφιξης των νοσοκόμων οι οποίες περιέθαλψαν τους τραυματίες της ατυχούς εκστρατείας.

Τα στρατεύματα αυτά είναι γνωστά και ως ANZAC κι έκαναν απόβαση στη μικρασιατική Καλλίπολη στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, Κώστας Αδαμίδης, ο βουλευτής της Βικτόρια, Τζον Πανταζόπουλος και ο συνεργάτης της κ. Άστον, Νίκος Βολοβίνης, συζητήθηκαν θέματα οργάνωσης της επίσκεψης και συνεργασίας τόσο με τις τοπικές Αρχές όσο και με τους φορείς υγείας της Λήμνου (Νοσοκομείο, Ερυθρός Σταυρός κτλ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις για την πρωινή εισβολή στη Σχολή Καλλιτεχνών του ΑΠΘ

Τα επενδυτικά σχήματα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ

Φυλακίστηκε για εμπρησμό, αθωώθηκε αλλά αυτοκτόνησε! Δεν άντεξε τη ντροπή και κρεμάστηκε

Μάλια: Μεθυσμένος Βρετανός έκανε την εκκλησία… american bar! Χόρευε ημίγυμνος την ώρα της Θείας Λειτουργίας

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε