Παρασκευή, 26 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Ξεκινά η διαδικασία για τη δημιουργία λιμανιού στο Σίγρι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για δράσεις λιμενικών υποδομών, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, στο πλαίσιο της οποίας θα υποβληθεί το έργο “Λιμένας Σιγρίου”.

Με την υπογραφή της πρόσκλησης δίνεται πλέον η δυνατότητα στην περιφέρεια να προκηρύξει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το διαγωνισμό, για το έργο του λιμένα Σιγρίου.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο κύριος Γιακαλής τόνισε πως πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός έργου που αποτελεί πάγιο αίτημα ετών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Σιγρίου.

“Ένα πραγματικά πολύπαθο έργο, βαίνει πλέον προς την αρχή του τέλους του και με την ολοκλήρωσή του θα δώσει επιτέλους τις αναπτυξιακές προοπτικές που απαιτούνται στην περιοχή αυτή του νησιού της Λέσβου” ανέφερε ο περιφερειάρχης και συμπλήρωσε:

“Η υλοποίηση του έργου του λιμένα του Σιγρίου, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου, αναμένεται να αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα στις συγκοινωνίες μας, αλλά και στη ακτοπλοϊκή διασύνδεση του νησιού. Για την κατασκευή του έργου, θα χρειαστούν 16 μήνες και θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν για αυτήν τη σημαντική εξέλιξη”.

Διαβάστε ακόμα:

Κρούσμα ελονοσίας στον Έβρο – Η γυναίκα νοσηλεύεται

Κλειστός την επόμενη εβδομάδα ο ένας κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου στην εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης

Δύο συλλήψεις στην Κόρινθο για οπλοκατοχή – Είχαν έντυπα της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθη αστυνομικός στο τμήμα Χαλκίδας – Βρέθηκαν χάπια, λαθραία τσιγάρα και όπλο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε