Κυριακή, 7 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Ποδαρικό από Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Ποδαρικό από Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Πάτησαν… Κρήτη οι πρώτοι τουρίστες της φετινής χρονιάς, οι οποίοι έφτασαν λίγο μετά τις 10 το μεσημέρι από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα, μέσα στον Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί 100 επιπλέον πτήσεις σε σχέση μ’ εκείνες που είχε υποδεχθεί το Νίκος Καζαντζάκης πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα.

Μάλιστα, όπως γράφει το cretapost, από τις 10 Απριλίου και μετά οι πτήσεις από το εξωτερικό που θα φθάνουν στο Ηράκλειο θα έχουν διψήφιο αριθμό και θα μεταφέρουν σχεδόν όλες τις βασικές εθνικότητες τουριστών .

Μέσα στον Απρίλιο εκτός από Γερμανούς περιμένουμε ακόμα Βρετανούς, Γάλλους, Ισραηλινούς, Ελβετούς, Σκωτσέζους, Ρώσους ακόμα και Ουκρανούς τουρίστες.

Παραδοσιακό κέρασμα

Με παραδοσιακά κεράσματα έγιναν δεκτοί οι πρώτοι τουρίστες της σεζόν σε εκδήλωση υποδοχής που οργάνωσε η Περιφέρεια σε συνεργασία με την Παγκρήτια Ένωση Χοροδιδασκάλων που τα παριστάμενα μέλη της έδωσαν τοπικό «χρώμα» με τις παραδοσιακές φορεσιές τους.

«Οι Γερμανοί τουρίστες μας έκαναν «ποδαρικό» φέτος, όπως και πέρυσι. Η ευχή όλων μας είναι-με βάση και τα μηνύματα που έχουμε- ότι και φέτος για το νησί μας θα υπάρξει μια καλή τουριστική σεζόν» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Παράλληλα ο κ. Κουκιαδάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Περιφέρειας για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν ενώ έκανε αναφορά στην αποτελεσματική καμπάνια της Περιφέρειας για την διεθνή προβολή του νησιού μας.


«Υποδεχτήκαμε με χαρά τους πρώτους τουρίστες που εγκαινίασαν την νέα τουριστική σεζόν και είναι σημαντικό που ένιωσαν αυτή την χαρά της υποδοχής και της πατροπαράδοτης φιλοξενίας του νησιού μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης. Από την πλευρά του ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας πρόσθεσε, ότι, πέρα από τους 150 Γερμανούς τουρίστες που έκαναν «ποδαρικό» σήμερα, μέχρι το βράδυ θα ακολουθήσουν άλλες δυο πτήσεις από Γερμανία και Λονδίνο. Ο ίδιος παράλληλα ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης για την υποδοχή-συνεργασία αλλά και την διεθνή προβολή της Κρήτης, εκτιμώντας ότι και φέτος το Ηράκλειο και η Κρήτη θα «κλείσει» τουριστικά με θετικό πρόσημο.

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ηράκλειο: Οι ισχυροί άνεμοι έριξαν κρουαζιερόπλοιο στην προβλήτα του λιμανιού

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ ξύπνησε τα Χανιά

Κρήτη: «Ανοίξτε τα στόματά σας» – Η δραματική έκκληση της χήρας του Προβιδάκη

Πάτρα: Στον εισαγγελέα ο 51χρονος που πυροβόλησε τη μητέρα του

Πάτρα: Μικροεπεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς κι αντιεξουσιαστές

Θεσσαλονίκη: Περνούσαν “ζωή και κότα” με πλαστές πιστωτικές

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε