Τετάρτη, 9 Οκτ.
21oC Αθήνα

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν 25 μετανάστες που έφευγαν με πλοίο για Ιταλία

ΦΩΤΟ - atpreveza.gr
ΦΩΤΟ - atpreveza.gr

Σύλληψη 25 αλλοδαπών, οι οποίοι θα επιχειρούσαν να ταξιδέψουν προς Ιταλία με σκάφος, πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, σε παραλία στην περιοχή του Βράχου Πρέβεζας, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων της Ηπείρου.

Ανάμεσα στους 25 αλλοδαπούς, υπήρχαν καταγγελίες από τους συλληφθέντες πως βρίσκονται και δύο άτομα που συμμετέχουν σε κύκλωμα διακίνησης, ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί το στάδιο της προανάκρισης.
ΦΩΤΟ - atpreveza.gr
Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό, αφού είναι συνεχείς οι περιπτώσεις που αλλοδαποί προσπαθούν να φτάσουν στην Ιταλία, μέσω της περιοχής της Ηπείρου, με τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών να εκμεταλλεύονται για χρηματικά ποσά των πόνο συνανθρώπων μας.

Το όχημα ήταν… άφαντο!

Παράλληλα, συνέβη ένα τραγελαφικό περιστατικό, αφού  τη στιγμή που ζητήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Πρέβεζας η συνδρομή του στην επιχείρηση, δεν υπήρχε όχημα, ώστε να μεταβεί προσωπικό της υπηρεσίας στην περιοχή του Βράχου…

Μάλλον αποδεικνύεται στην πράξη, πως η περιβόητη αναδιάρθρωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κ. Κικίλια, έχει μείνει στα… χαρτιά και παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες, τα ΤΔΛ παραμένουν αποδυναμωμένα.

Καταγγελίες από τα Τμήματα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Ν. Πρέβεζας, Παύλος Ντούλιας, ανέφερε: “Έχουμε σοβαρά προβλήματα ως ΤΔΛ. Εισπράττουμε υποκρισία από την τοπική ηγεσία και από το αρχηγείο. Η αναδιάρθρωση που θα αναβάθμιζε τα Τμήματα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, με ανθρώπινο δυναμικό και με εξοπλισμό δεν εφαρμόζεται. Καταγγέλλουμε πως καταστρατηγούνται οι διαταγές του Αρχηγείου στην περίπτωσή μας, σε ένα ζήτημα όπως η λαθρομετανάστευση, που θεωρείται μείζον εθνικό ζήτημα για την πατρίδα μας. Δεν μπορεί από τη μία να λένε πως πρέπει να ενισχυθούν τα ΤΔΛ και από την άλλη αυτό να μένει στα λόγια. Αν θέλουν να διαλύσουν το ΤΔΛ Πρέβεζας, να μας το πουν για το ξέρουμε”.

Πηγή: atpreveza.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξάνθη: Μυστήριο με κοπέλα που υιοθετεί σκυλιά και τα εγκαταλείπει!

“Κρητικός” ο Καραγκούνης!

Πυρκαγιά στο Μαίναλο σε εξέλιξη

Σούδα: Έδεσε το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Sovereign – Φωτό

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε