Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί οκτώ σχετικές παραγγελίες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, καμία όμως δεν έχει διεκπεραιωθεί.
Κάποιες δικογραφίες, μάλιστα, “λιμνάζουν” για περισσότερα από 2,5 χρόνια στα “συρτάρια” των Επιθεωρητών Υγείας, χωρίς να έχουν ξεκινήσει καν οι διαδικασίες για την περάτωσή τους, με συνέπεια να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων (πλημμελήματα) εφόσον διαπιστωθεί ότι αυτά τελέστηκαν.
Ενδεικτική της κατάστασης είναι η περίπτωση παραγγελίας που δόθηκε το 2010 από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, που αφορούσε τις προμήθειες υγειονομικού υλικού και φαρμάκων σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Όπως έγινε γνωστό, δικαιολογώντας τις παρατηρούμενες καθυστερήσεις, το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας επικαλέστηκε φόρτο εργασίας των υπαλλήλων εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό.
Έπειτα από αυτήν εξέλιξη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να της επιστραφούν όλες οι υποθέσεις προκειμένου να “χρεωθούν” σε άλλη ελεγκτική αρχή και ταυτόχρονα διεξάγει προκαταρκτική έρευνα σε βάρος των επιθεωρητών Υγείας.
Διαβάστε ακόμα:
Δίκη κυκλώματος εκβιαστών: Την ενοχή των τριών αδερφών και άλλων 16 ατόμων προτείνει ο Εισαγγελέας
Πάτρα: Πανδαιμόνιο έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου από διαμαρτυρόμενους τσιγγάνους
Κρήτη: Δύο χρόνια φυλακή για 74χρονη με χρέη στο Δημόσιο!
Τρίκαλα: 16χρονος και 22χρονος έκλεψαν 500 λίτρα πετρέλαιο από σχολείο!