Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Πρώτη στην Ευρώπη η Κρήτη στη σεξουαλική κακοποίηση αγοριών!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μία τραγική πανευρωπαϊκή πρωτιά κατέχει η Κρήτη τα τελευταία χρόνια. Μία πρωτιά που πληγώνει το νησί. Η Κρήτη είναι πρώτη στην Ευρώπη στη σεξουαλική κακοποίηση αγοριών και σε αυτό το δεδομένο φαίνεται ότι η υπόθεση Σειραγάκη στο Ρέθυμνο συνέβαλε τα μέγιστα.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο Σκάι Κρήτης η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Δέσποινα Συγγελάκη.

Η κυρία Συγγελάκη, με αφορμή τη διανομή του παραμυθιού “Η Κίκο και το χέρι” που όπως διαβάζουμε στο irakliolive, γίνεται αυτές τις μέρες στο Ηράκλειο,
επεσήμανε ότι τα δεδομένα για την Κρήτη από την τραγική υπόθεση του Ρεθύμνου και μετά ήταν απελπιστικά.

“Η υπόθεση Σειραγάκη με τις δεκάδες σεξουαλικές κακοποιήσεις αγοριών εκτόξευσε την Κρήτη στην πρώτη θέση αυτού του πίνακα. Ο αριθμός των αγοριών που κακοποιήθηκαν μαζικά ήταν εξαιρετικά μεγάλος. Είναι δραματικό και μας καθιστά όλους υπεύθυνους. Οφείλουμε όλοι να κάνουμε κάτι προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία μας, να διδάξουμε τα παιδιά μας να μάθουν να ξεχωρίζουν, να αμύνονται και κυρίως να μιλούν. Να σπάσουν τη σιωπή. Η ιστορία του Ρεθύμνου ήταν εξαιρετικά σκληρή για όλη την Κρήτη και δημιούργησε τεράστια θέματα στην κοινωνία του Ρεθύμνου που ακόμα προσπαθεί να το ξεπεράσει. Και πόσα περιστατικά δεν μαθεύτηκαν από αυτή την υπόθεση γιατί κάποιοι γονείς δεν επέτρεψαν στα αγόρια τους να μιλήσουν…Και με αυτά που καταγράφηκαν η Κρήτη έφτασε στην κορυφή του πίνακα…” τόνισε η κυρία Συγγελάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Ποινή μαμούθ για τον παιδεραστή Σειραγάκη – 220 χρόνια φυλάκιση

Κρήτη: ”Αισθάνομαι πολιτικός κρατούμενος – Με έβαλαν φυλακή για τις ιδέες μου”!

Κρήτη: Αμετανόητος ο παιδεραστής Σειραγάκης – Ξαναδιακόπηκε η δίκη του!

Άρχισε η δίκη του παιδεραστή Σειραγάκη με… καθυστέρηση λόγω απειλής για βόμβα!

Κρήτη: Στον αέρα η δίκη του παιδεραστή Σειραγάκη μετά από τηλεφώνημα για βόμβα!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε