Την τροφή που προκάλεσε τη μαζική δηλητηρίαση 40 ατόμων σε βάπτιση στην παραλία Διστόμου αναζητούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βοιωτίας και κλιμάκια του ΕΦΕΤ και του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Το περιστατικό πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις μετά το θάνατο κατά τη διακομιδή 55χρονου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας ο οποίος ήταν καλεσμένος στο γλέντι της βάπτισης και τη σοβαρή κατάσταση της υγείας άλλων συνδαιτυμόνων της κοινωνικής εκδήλωσης που νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία.
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη φονική βάπτιση… από LAMIASTARGR
Ακόμα νοσηλεύονται 12 ενήλικες και τρία παιδιά που βρίσκονται εκτός κινδύνου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το lamiastar.gr άλλα πέντε περιστατικά προέκυψαν μόλις σήμερα και διακομίστηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου της Λιβαδειάς με τα ίδια συμπτώματα και τα οποία μάλιστα περιέργως συνδέονται με την ίδια βάφτιση.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το μενού στο γλέντι της βάφτισης ήταν από συγκεκριμένο κατάστημα που είχε αναλάβει την εκδήλωση, αλλά υπήρχαν και φαγητά που φτιάχτηκαν από ιδιώτες, όπως διάφορα ορεκτικά, γλυκά, αλλά και τα αρνιά.
Οι γιατροί μάλιστα έφτασαν στο σημείο να πάρουν δείγματα και από το νερό, καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η τροφική δηλητηρίαση να οφείλεται και στο νερό.
Την ίδια ώρα, το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώθηκε στις 19/6/16 για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που σημειώθηκε στις 18/6 σε εστιατόριο της Βοιωτίας. Το Γραφείο Τροφιμογενών Νοσημάτων σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές δημόσιας υγείας, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Σαλμονελλών-Σιγκελλών πραγματοποιεί την εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση της επιδημίας, ενώ σήμερα μετέβη στην περιοχή κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 45 κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ενώ έχουν νοσηλευθεί 25 ασθενείς εκ των οποίων 9 νοσηλεύονται ακόμη. Παράλληλα, διερευνώνται τα ακριβή αίτια θανάτου ατόμου 57 ετών που ανήκε στη συγκεκριμένη συρροή κρουσμάτων.
Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται κατά την επόμενη χρονική περίοδο, τονίζει την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής στο χειρισμό και στη μεταφορά των τροφίμων. (Περισσότερες πληροφορίες για τα τροφιμογενή νοσήματα στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.: www.keelpno.gr )
Με πληροφορίες από το lamiastar.gr