Δευτέρα, 26 Αυγ.
31oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Η πιο μεγάλη ώρα για τη ”σύλληψη” του κροκόδειλου!

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Το κλουβί με την παγίδα βρίσκεται στη λίμνη που λιάζεται ο ”Σήφης” – Πλήθος κόσμου στο σημείο, για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των ειδικών…

Σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί οι πρώτες προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη «σύλληψη» του κροκόδειλου στο φράγμα ποταμών στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους που έχουν συνεργαστεί και αναλάβει το πρωτόγνωρο αυτό έργο στην Κρήτη, οι πρώτες προσπάθειες αφορούν την τοποθέτηση μεγάλων κλουβιών όπου μέσα θα υπάρχουν κομμάτια κρέατος ως δόλωμα.

Ο «Σήφης», όπως έχει ονομαστεί ο κρητικός κροκόδειλος, σε περίπτωση που πιαστεί στις αυτοσχέδιες φάκες θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο, σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας…

Ηδη πλέγματα και κάμερες έχουν επιστρατευτεί ώστε να εντοπιστεί ο «Σήφης» ο οποίος έχει κάνει την ευρύτερη περιοχή του Αμαρίου και το Φράγμα των Ποταμών γνωστό σε μεγάλο μέρος του κόσμου.

Όπως, μάλιστα, αποφασίστηκε στην διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο και υπό την γενική εποπτεία του ειδικού ερπετολόγου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, κ.Πέτρου Λυμπεράκη, μόλις προσδιοριστεί ο χώρος, αυτός θα αποκλειστεί και θα απαγορευθεί η οποιαδήποτε προσέγγιση πολιτών, ούτως ώστε να επικρατήσουν οι κατάλληλες συνθήκες για να νιώθει ασφαλής ο κροκόδειλος.

Ακολούθως, αναμένεται να εγκατασταθεί το ειδικό κλουβί και να τοποθετηθούν τα αναγκαία, για την περίσταση, δολώματα, ενώ από εκεί και πέρα το μόνο που απαιτείται είναι η υπομονή και η συνεχής, διακριτική, παρακολούθηση.

Συνεχίζουν να αναζητούν και δεύτερο κροκόδειλο

Παράλληλα, η ομάδα επιστημόνων εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ύπαρξης και δεύτερου κροκόδειλου στη λίμνη, με τον κύριο Μαμαγκάκη να επισημαίνει πως «εμείς είμαστε προετοιμασμένοι γι΄αυτό το ενδεχόμενο».

Ποιά θα είναι η τύχη του ζώου;

«Έχουμε έρθει σε επαφή με το Αττικό Πάρκο αλλά και το ΕΛΚΕΘΕ, που ίσως είναι και η καλύτερη λύση. Θα πρέπει όμως πρώτα να τον εντοπίσουμε και να το πιάσουμε και στη συνέχεια θα συζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές η τύχη του», επεσήμανε ο κ. Λυμπεράκης, σχετικά με τα ερωτήματα που εγείρονται για το μέλλον του ερπετού μετά την παγίδευσή του.

Τραβάει τα… βλέμματα

Θέμα καθμερινής συζήτησης έχει γίνει ο κροκόδειλος, αφού στα καφενεία, τα καφέ, ακόμα και τα μπαρ της Κρήτης και της χώρας ολόκληρης, γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων για το πώς βρέθηκε στο Φράγμα Ποταμών αλλά και τί μέλλει γενέσθαι μετά την “αιχμαλωσία” του.

Μάλιστα, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον και μεγάλων συνθετών όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος πριν λίγες ημέρες έγραψε ένα σχετικό τραγούδι, ενώ οι Κρήτες δεν έχουν χάσει την ευκαιρία να γράψουν διάφορες μαντινάδες γι’ αυτόν.

«Υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον απ’ όλους για το συγκεκριμένο ζήτημα. Εδώ έρχεται συνεχώς κόσμος για να δει τον κροκόδειλο, τουρίστες και ντόπιοι. Το σημαντικό όμως είναι ότι οι κάτοικοι της περιοχής πλέον δεν φοβούνται καθώς έχουμε περιορίσει το χώρο κι έχουμε πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας», ανέφερε ο κ. Λυμπεράκης ενώ τόνισε ότι του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι βγήκε μέχρι και ψηφοφορία στα socialmedia για το αν θα πρέπει να μείνει ή να φύγει ο κροκόδειλος από τη λίμνη.

Πηγή: cretapost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Φονικό στις φυλακές Δομοκού για προσωπικές διαφορές – Ισοβίτης έσφαξε με γυαλί συγκρατούμενό του και τραυμάτισε σοβαρά άλλον έναν

Σάλος από το “πωλητήριο” του ναυαγίου της Ζακύνθου – Ποιοι φέρονται οι ιδιοκτήτες και ο ρόλος του Εμίρη του Κατάρ

Σέρρες: Τον δάγκωσε οχιά την ώρα που πλενόταν – Έχασε τις αισθήσεις του μέσα σε λίγα λεπτά!

Βόλος: Η αμίμητη ατάκα του διαρρήκτη όταν έπεσε στα χέρια του ιδιοκτήτη – Άγριο ξύλο μέσα σε μονοκατοικία!

Μύκονος: Οι γκριμάτσες και ο εκνευρισμός του Ζοσέ Μουρίνιο στο αεροδρόμιο – Δείτε το βίντεο!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε