Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Ρόδος: Η δικηγόρος που άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου και τα έχασε – Η απόφαση δεν ήταν αυτή που περίμενε!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η νεαρή δικηγόρος προσπάθησε αυτή τη φορά να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αλλά η εξέλιξη της δίκης δεν ήταν αυτή που περίμενε…

Ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε χθες (11-06-2014) από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε δικηγόρο από την Κάλυμνο η οποία κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος δικηγόρου της Ρόδου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δικηγόρος της Ρόδου στις 14 Μαΐου 2009 στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, υπερασπιζόταν κατηγορούμενο σε υπόθεση στην οποία ως πολιτική αγωγή παρίσταντο η δικηγόρος από την Κάλυμνο.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης η τελευταία ισχυρίστηκε για τον συνάδελφο της από τη Ρόδο ότι «το δικαστήριο ασκεί μεροληπτικά τα καθήκοντα του διότι σ’ αυτό είναι συμμέτοχοι «μεγαλοδικηγόροι» της Ρόδου και πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου και ότι το δικαστήριο για να αποδείξει την αμεροληψία του θα έπρεπε να καταδικάσει τον κατηγορούμενο».

Επίσης απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση κατονόμασε τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Κω ως «διαπλεκόμενο» και στις 15 Μαΐου 2009 ισχυρίστηκε και πάλι για τον δικηγόρο της Ρόδου (ενώπιον δικηγόρου της Κω) ότι είναι «διαπλεκόμενος» και ότι «στήνει τις συνθέσεις των δικαστηρίων για να επιτύχει να εκδοθούν ευνοϊκές αποφάσεις για τους πελάτες του, όπως για παράδειγμα στην συγκεκριμένη υπόθεση, όπου ο κατηγορούμενος πελάτης του κρίθηκε αθώος».

Ο τελευταίος κίνησε τις νόμιμες διαδικασίες και η υπόθεση εκδικάστηκε τον Ιούνιο του 2013 από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο επέβαλλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών στην δικηγόρο. Σύμφωνα με την rodiaki.gr, η δικηγόρος Καλύμνου άσκησε έφεση, η οποία και εκδικάστηκε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο και μείωσε την πρωτόδικη ποινή της κατά δύο μήνες, δηλαδή της επέβαλλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Πάτρα: Θάνατος την ώρα της εξέτασης σε δημόσιο νοσοκομείο – Οι γιατροί δεν πρόλαβαν να τον σώσουν!

Βόλος: Η γυναίκα που έδωσε 1.000€ για να κερδίσει 6.000€ – Η απίστευτη υπόθεση που προκαλεί πολλές συζητήσεις!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε