Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Σε εξέλιξη η κηδεία του ήρωα πυροσβέστη στη Λάρισα

Ο ναός στον οποίο θα γίνει η κηδεία - Φωτό από galilea.gr
Ο ναός στον οποίο θα γίνει η κηδεία - Φωτό από galilea.gr

Για τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας είχε προγραμματιστεί το τελευταίο αντίο στον Μάνθο Μάντζιο, τον πυροσβέστη που έπεσε ηρωικά την ώρα του καθήκοντος, προσπαθώντας να σώσει μία γυναίκα στη φωτιά του Παλαιού Φαλήρου.

Η κηδεία γίνεται στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, στη συνοικία των Ηπειρώτικων στη Λάρισα, το μέρος στο οποίο γεννήθηκε κι όπου ήθελε να επιστρέψει και να υπηρετήσει.

Στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας, συγγενείς, φίλοι και κάτγοικοι του ήρωα πυροσβέστη τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Υπενθυμίζουμε πως ο Μάνθος Μάντζιος, προσπάθησε να σώσει μία γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κατάστημα υδραυλικών στο Παλαιό Φάληρο, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και ο ίδιος και να αφήσει την τελευταία του πνοή, ηρωαικά, κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο από κάθε τι.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όσο περνούν οι ώρες από το τραγικό περιστατικό του παλαιού Φαλήρου που στοίχισε τη ζωή σε δύο νέους ανθρώπους, γίνονται γνωστά νέα στοιχεία σχετικά με το μοιραίο βράδυ.

Γεγονότα που επιβεβαιώνουν την ευσυνειδησία, την αυτοθυσία και αυταπάρνηση του 33χρονου Μάνθου Μάντζιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει ανθρώπινες ζωές, σε μια εξαρχής χαμένη μάχη με τη φωτιά.

Το μοιραίο βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο 33χρονος αρχιπυροσβέστης ως αξιωματικός υπηρεσίας στον 5ο πυροσβεστικό σταθμό έφθασε από τους πρώτους στην οδό Ιπποκράτους και ανέλαβε επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία αφού είχε καταστρέψει ολοσχερώς το ισόγειο κατάστημα υδραυλικών είχε επεκταθεί στους ορόφους του τριώροφου κτιρίου.

Αρχικά ο Μάντζιος, μαζί με έναν ακόμα συνάδελφο του, ανέβηκαν στο δώμα μεταξύ ισογείου και πρώτου ορόφου από όπου απεγκλώβισαν την ηλικιωμένη.
Βλέποντας όμως τις φλόγες να καίνε τα πάντα και τους καπνούς να κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα, ο 33χρονος ηρωικός πυροσβέστης πήρε την απόφαση να ανέβει ξανά στον δεύτερο όροφο, όπου σύμφωνα με τον υδραυλικό ο οποίος βοηθούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, βρισκόταν εγκλωβισμένη η σύζυγος του.

Κάθε χαμένο δευτερόλεπτο θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τη ζωή της 44χρονης. Έτσι, ο Μαντζιος πήρε την απόφαση να μπει ξανά στο φλεγόμενο κτίριο με την ίδια μπουκάλα οξυγόνου.
Επιλογή ενδεικτική του θάρρους και της αυταπάρνησης του ηρωικού πυροσβέστη, που όμως αποδείχθηκε μοιραία.

Όταν έφθασε στο διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου ο Μάντζιος διαπίστωσε ότι αφενός δεν υπήρχε κανένα σημάδι επικοινωνίας με την εγκλωβισμένη γυναίκα, η οποία ήδη είχε πέσει αναίσθητη στο πάτωμα από τους καπνούς. Αφετέρου οι φλόγες είχαν ήδη φθάσει στο διαμέρισμα.

Κυριολεκτικά στα τυφλά και με ελάχιστο οξυγόνο πλέον στη φιάλη ο πυροσβέστης μπήκε στο διαμέρισμα αναζητώντας την εγκλωβισμένη μητέρα… Εμπιστεύτηκε την πολυετή εμπειρία του στην υπηρεσία και την πίστη του ότι και από αυτή τη μάχη με το θηρίο θα έβγαινε νικητής.

Αυτή τη φορά η φωτιά λύγισε τον αδικοχαμένο πυροσβέστη. Το θάρρος του όμως θα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και οδηγό για τους συναδέλφους του στο Σώμα, όπου ονειρευόταν να υπηρετήσει από μικρο παιδί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Τραγικός θάνατος εργολάβου – Έπεσε σε φρεάτιο ασανσέρ (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Ηράκλειο: Τα… βρήκαν Περιφέρεια και ΚΤΕΛ για μεταφορά 10.000 μαθητών

Ωραιόκαστρο: Χαρτογράφηση και καθαρισμός των ρεμάτων μετά το θάνατο του 48χρονου

Μύκονος: Ο γάμος του μήνα – Ο χορός της νύφης στο Nammos που θα μείνει αξέχαστος στους καλεσμένους (Βίντεο)!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε