Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Σέρρες: Τα τρακτέρ παίρνουν θέση στις πλατείες – Οι σκέψεις των αγροτών!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε διαβουλεύσεις για το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων, εάν τελικά ψηφιστούν την Πέμπτη οι διατάξεις που αφορούν τα φορολογικά τους, εξακολουθούν να βρίσκονται οι αγρότες, με μερίδα αυτών να έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των περιοχών τους και άλλους να τηρούν στάση αναμονής.

Σήμερα, θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών τους οι Αδέσμευτοι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού Σερρών, αντιδρώντας στα νέα φορολογικά μέτρα και σύμφωνα με τον πρόεδρό τους Γιάννη Τουρτούρα, η αρχή θα γίνει από τη πλατεία Μητρουσίου και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι αγροτικοί σύλλογοι του νομού.

Οι αγρότες του νομού πρόκειται να συμμετάσχουν επίσης στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή την “25η Agrotica”, το προσεχές Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου. Παρατεταγμένα σε διάφορες περιοχές της χώρας έχουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες που ακολουθούν τη “γραμμή” των Θεσσαλών, αναμένοντας το “πράσινο φως” για το στήσιμο μπλόκων.

Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής ΝΔ Πέλλας Κώστας Τσαούσκας, “το πιο πιθανό είναι να πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση εν μέσω της Agrotica (30/1-2/2), χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να στήσουμε νωρίτερα μπλόκα, εφόσον ψηφιστούν οι διατάξεις για τα φορολογικά μας, χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψιν περαιτέρω ευνοϊκοί όροι”.

Στην ίδια τροχιά κινούνται και οι αγρότες σε Έβρο και Ροδόπη. Από την άλλη πλευρά, οι προσκείμενοι στην “Πρωτοβουλία”, παραμένουν με το “βλέμμα” στραμμένο στην Αθήνα, όπου σήμερα, στις 18.30 το απόγευμα, συναντώνται βουλευτές της ΝΔ με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου τα θέματα φορολογίας των αγροτών και με στόχο να εξασφαλίσουν πιο ευνοϊκούς όρους για αυτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Με κρύο και μετασεισμούς πέρασαν το βράδυ τους οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς – Κλειστά τα σχολεία – Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών

Κόρινθος: Έκρηξη στα δικαστήρια – ”Ανατίναξαν” το γραφείο του ανακριτή την ώρα που έμπαινε μέσα υπάλληλος (Φωτό)!

Αχαϊα: Γυναίκα οδηγός έχασε τον έλεγχο και έπεσε στη θάλασσα με το αυτοκίνητό της!

Θεσσαλονίκη: Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε το θρυλικό ”κόκκινο σπίτι” – Οι κατάρες που το συνοδεύουν (Φωτό)!

Ηράκλειο: Με εκπλήξεις ο αρραβώνας του Ανδρέα Παπανδρέου – Τα κλαρίνα και η αλλαγή της τελευταίας στιγμής (Φωτό)!

Μύκονος: Το παρκάρισμα που έγινε θέμα συζήτησης – Δείτε που άφησε ο οδηγός το αυτοκίνητό του (Φωτό)!

Πάτρα: Το… αθάνατο ελληνικό δημόσιο είναι εδώ – Τι φαντάζεστε πως έκαναν δύο γυναίκες υπάλληλοι εν ώρα εργασίας;

Τρίκαλα: Ο εφιάλτης του σάτυρου – Το τελευταίο του χτύπημα πήρε απρόβλεπτη τροπή…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε