Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Στους δρόμους οι μαθητές των ΕΠΑΛ – Διαμαρτύρονται για την κατάργηση των ειδικοτήτων στα σχολεία τους

Στους δρόμους οι μαθητές των ΕΠΑΛ – Διαμαρτύρονται για την κατάργηση των ειδικοτήτων στα σχολεία τους

Με επιστολές τους οι μαθητές των ΕΠΑΛ Ηλείας και Φθιώτιδας, διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει ειδικότητες στα σχολεία τους και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις.

Στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει ειδκότητες στα Επαγγελματικά Λύκεια αντιδρούν οι μαθητές της χώρας.

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Φθιώτιδας σε επιστολή που έστειλαν στο LamiaReport απευθύνουν κάλεσμα και δηλώνουν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την απόφαση. “Κάποιοι νόμισαν ότι θα μας πιάσουν στον ύπνο μέσα στο καλοκαίρι”, γράφουν χαρακτηριστικά.

Η επιστολή των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Φθιώτιδας

“Είμαστε μια ομάδα μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ. Είμαστε αγανακτισμένοι, αποκαρδιωμένοι, στεναχωρημένοι για το μέλλον μας. Φτιάξαμε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας εντελώς αυθόρμητα, βγαλμένη μέσα από την καρδιά μας.

Αισθανόμαστε πως έτσι νιώθουν όλοι οι μαθητές και ειδικότερα οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων. Ξεκινάμε ένα διαρκή αγώνα και περιμένουμε συμπαράσταση και πραγματική βοήθεια από όλους.

Το κάλεσμα:

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

Θεώρησαν πως θα μας “πιάσουν στον ύπνο” και μας ανακοίνωσαν την κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ μέσα στο καλοκαίρι.. ΛΑΘΟΣ!

Μας κλείνουν τα σχολεία. Επιδιώκουν μια νεολαία αμόρφωτη, μια νεολαία που για να λάβει κάποιες βασικές γνώσεις πρέπει ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ! Μας λένε να ονειρευόμαστε, αυτοί που μας καταστρέφουν τα όνειρα. Νομίζουν πως μπορούν να μας καθοδηγούν σαν πιόνια τους!

“Δεν είμαστε η γενιά του facebook και του καφέ”

Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε και θα αγωνιστούμε!

Μας αφορά όλους! Δεν είμαστε απλά ένας αριθμός στις λίστες περικοπής της επόμενης δόσης! Είμαστε άνθρωποι! Νέοι με όνειρα και ιδανικά.. Με αυτά μεγαλώσαμε και για αυτά παλεύουμε. ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να έχουμε ένα σκοτεινό, απαισιόδοξο μέλλον, γεμάτο κατάθλιψη!

Και αν κάποιους τους βολεύει να μας χαρακτηρίζουν “γενιά του facebook και του καφέ”, αυτοί οι “κάποιοι” να θυμούνται ότι τον καφέ και το μέλλον μας, τα επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι!

Σας περιμένουμε όλους στους αγώνες που θα δώσουμε!

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ!!!”

Οι μαθητές της Ηλείας από την πλευρά τους, απευθύνουν την επιστολή τους στους Βουλευτές του Νομού τους.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους που δημοσιεύεται στο iliaoikonomia.gr ζητούν από τους βουλευτές “να σταματήσουν να τους βλέπουν ως αριθμούς και να τους δουν ως ψυχές”

Η επιστολή των μαθητών των ΕΠΑΛ Ηλείας

“Αγαπητοί κύριοι Βουλευτές του Ν.Ηλείας,

σας καλούμε να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να μην επικυρώσετε με την ψήφο σας την απόλυτη διάλυση της δημόσιας δωρεάν τεχνικής εκπαίδευσης, να μην κλείσετε την πόρτα του ονείρου σε εκατοντάδες νέα παιδιά.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση 52 ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ με μια μονοκοντυλια αποδυναμώνει 5 σχολεία του νομού μας με συνέπεια να τα οδηγεί σε εξαφάνιση, να πετάει στον καιάδα 500 μαθητές και 24 εκπαιδευτικούς στον δρόμο.

Σε ένα νομό που ακόμα δεν έχει ορθοποδήσει απο τις καταστροφές (πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες) των τελευταίων χρόνων. Σ’ένα νομό που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης, ας μην στερήσουμε και τις λιγοστές επιλογές των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων, των φτωχών, των μεταναστών, των αγροτών, των ανέργων.

“Μην επικυρώσετε με την ψήφο σας την απόλυτη διάλυση της δημόσιας δωρεάν τεχνικής εκπαίδευσης” γράφουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ Ηλείας

Να μην τα αποκλείσουμε απο την αγορά εργασίας και να μην τα καταδικάσουμε να μείνουν ανεπάγγελτα, ημιμαθή, χωρίς δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή αλλά να καταστούν φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

Να μην επιτρέψετε με την φήφο σας την βίαιη προσαρμογή του δημόσιου τεχνολογικού Λυκείου στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και να μην ενχωρήσετε το “φιλέτο” της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης τροφή στους επιχειρηματίες.

Επιτέλουν σταματήστε να μας βλέπετε ως αριθμούς και δείτε μας ως ψυχές…”

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ορεστιάδα: Τον τραυμάτισε με δυο μαχαίρια!

Βοιωτία: Τον βρήκε νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο του

Το μπουγατσοπωλείο που πρόδωσε τους “Πυρήνες” στη Θεσσαλονίκη – Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι των συλλήψεων

Εύβοια: Έχασε τον έλεγχο και σκοτώθηκε

Μαγνησία: “Τον σκότωσα γιατί είδα όραμα”

Βόνιτσα: Ο χασισοκαλλιεργητής ήταν δραπέτης…

19 συλλήψεις για παράνομη πορνεία στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Και φοροφυγάς και δουλέμπορος

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε