Πρόκειται για μία συνάντηση η οποία, όπως δήλωσαν όλες οι πλευρές, έχει σαν στόχο την κοινή αγωνιστική πορεία το επόμενο διάστημα, με φόντο την 4η Φεβρουαρίου που είναι η επόμενη κινητοποίηση στην Αθήνα. Από την πλευρά των αγροτών, ο Γιάννης Βάγγος επανέλαβε ότι οι αγρότες είναι ανυποχώρητοι, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε σε αυτή τη φάση κανένα περιθώριο να είμαστε και του χρόνου τέτοια εποχή πάλι στο δρόμο». Ο ίδιος επανέλαβε ότι βασικό στοιχείο για να ξεκινήσει πιθανός διάλογος, είναι η κυβέρνηση να πάρει πίσω το Ασφαλιστικό και οτιδήποτε άλλο έχει ανακοινωθεί.
Από την πλευρά των επιστημονικών φορέων, στη συνάντηση ήταν παρών από την πλευρά των δικηγόρων, ο κ. Βερβεσός από την πλευρά των φαρμακοποιών ο κ. Ζήκας από τους οικονομολόγους ο κ. Κολιός από ΤΕΕ ο αντιπρόεδρος κ. Μήλης και από τους γιατρούς ο κ. Χριστόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής επί τάπητος τέθηκε το πλαίσιο ευρύτερου συντονισμού και μάλιστα σημειώθηκε ότι τα αιτήματα πρέπει να είναι στοχευμένα και συγκεκριμένα, με προβολή εκείνων των αιτημάτων που «ενώνουν το σύνολο των φορέων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις όπως το Ασφαλιστικό». Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων έκαναν λόγο για ένα κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκονται οι κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο και μάλιστα προσδιόρισε ότι «δεν πρόκειται για αγώνα ταχύτητας αλλά για ένα μαραθώνιο» ζητώντας διεύρυνση του κοινωνικού μετώπου. Τόνισαν την ανάγκη να απευθυνθούν και στις κοινωνικές ομάδες «οι οποίες δεν έχουν εμπλακεί αυτή την περίοδο στις κινητοποιήσεις», κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «ανέξοδες υποσχέσεις και εμπαιγμό» ζητώντας από τους αγρότες να στοχεύουν σε συγκεκριμένα αιτήματα έτσι ώστε, όπως είπαν, να δημιουργηθεί ένα ευρύτατο κοινωνικό μπλοκ το οποίο «θα αναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει πίσω το ασφαλιστικό και όποια άλλα μέτρα σκέπτεται». Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων ζήτησαν από τους αγρότες να συμμετέχουν στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 4 Φεβρουαρίου και μάλιστα σημείωσαν ότι «το αγροτικό θα πρέπει να είναι η αιχμή του δόρατος σ’ αυτή την απεργιακή κινητοποίηση». Τόνισαν ακόμη ότι θα συνεχίσουν τις επαφές τους σε όλα τα επίπεδα, τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά, έτσι ώστε η απεργία στις 4 Φλεβάρη να έχει τα πλέον μαζικά χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εθνική οδός στο Κάστρο Βοιωτίας στο 110 χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας παραμένει κλειστή από τις 6 το απόγευμα, ενώ η ίδια εθνική οδός έκλεισε και στο 210 χλμ. στο ύψος της Ανθήλης και στο 140 χλμ. στο ύψος της Αταλάντης. Έχουν σκληρύνει τη στάση τους ωστόσο στη Φθιώτιδα και οι αγρότες της περιοχής του Δομοκού, επιβάλλοντας τρίωρους αποκλεισμούς στο δρόμο Λαμίας Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα σε δύο σημεία – στην πόλη του Δομοκού και στο 43ο χιλιόμετρο στην περιοχή Δρούγος.
Σε δύο σημεία έκλεισε και η παλιά εθνική οδός Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Αμφίκλειας και στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία. Τα φορτηγά αυτοκίνητα που επιλέγουν αυτό το δρόμο για να αποφεύγουν τα διόδια, σχημάτισαν ουρές χιλιομέτρων, καθώς εγκλωβίστηκαν αφού δεν υπάρχει διαφορετική διέξοδος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ