Πέμπτη, 18 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εγκληματίες με… Porsche και ανεμόσκαλα – Φωτό!

ΦΩΤΟ από seleo.gr
ΦΩΤΟ από seleo.gr

Η οργάνωση είχε θησαυρίζει με αλλεπάλληλα χτυπήματα από τον Μάρτιο του 2012 – Επέλεγαν τους στόχους τους και είχαν πάντα σχέδιο για τη διαφυγή τους, ακόμα και για το ενδεχόμενο καταδίωξης...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση αστυνομικών που είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση εξαμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εμπλέκεται σε πολυάριθμες υποθέσεις διαρρήξεων σπιτιών και σταθμευμένων αυτοκινήτων στο νομό Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2012, συνέστησαν σπείρα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες και οχήματα. Συγκεκριμένα, αφού επέλεγαν τους στόχους τους, παραβίαζαν άλλοτε κεντρικές εισόδους, μπαλκονόπορτες και παράθυρα διαμερισμάτων και άλλοτε διερρήγνυαν σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία εντόπιζαν σε αίθριους χώρους στάθμευσης εμπορικών καταστημάτων.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η αναρρίχηση σε διαμερίσματα οικοδομών με ανεμόσκαλα, αλλά και η απομάκρυνση από τους τόπους διάπραξης των κλοπών με αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, που θεωρούσαν ότι τους προσέδιδε συγκριτικό πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη καταδίωξή τους.

Κατά τη διετία της δράσης τους, Μάρτιος 2012 – Μάιος 2014, στις περιοχές Σταυρούπολης, Πυλαίας και Καλαμαριάς, τα μέλη της συμμορίας διέρρηξαν 4 διαμερίσματα, 5 ΙΧΕ αυτοκίνητα, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να διαρρήξουν ακόμη μία οικία στην περιοχή της Τούμπας και αφαίρεσαν χρηματικά ποσά από τέσσερα 4 ανασφάλιστα οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Κοζάνη: Απίστευτο άλμα από 3ο όροφο οικοδομής – Διαρρήκτης έπαιξε τη ζωή του κορώνα γράμματα!

Φθιώτιδα: Πανικός στην εθνική οδό – Άλογο πετάχτηκε μπροστά από διερχόμενο φορτηγό!


Πάτρα: Οι προσλήψεις στην καφετέρια έκρυβαν παγίδες για τις νεαρές σερβιτόρες – Η καταγγελία που έγινε θέμα συζήτησης!

Πάτρα: Τα ένοχα μυστικά των δύο φιλενάδων κρύβονταν κάτω από τα φανελάκια που φορούσαν…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε