Τετάρτη, 7 Αυγ.
28oC Αθήνα

Τήνος: Εικόνες ντοκουμέντα με το Flying Cat 4 στα βράχια – Προσάραξε στο σημείο λίγο πριν δέσει στο λιμάνι – Μαρτυρίες επιβατών που έζησαν τα πάντα!

ΦΩΤΟ από tinostoday.com
ΦΩΤΟ από tinostoday.com

– Θρίλερ για εκατοντάδες επιβάτες που ταξίδευαν με το ταχύπλοο Flying Cat 4 στην Τήνο
– Το καταμαράν προσάραξε σε βράχια κοντά στο λιμάνι λόγω της πυκνής ομίχλης που κάλυπτε τα πάντα
– Πως έφτασαν στο λιμάνι οι 239 επιβάτες, που στην πλειοψηφία τους ήταν τουρίστες
– Τι λέει στο newsIT αυτόπτης μάρτυρας για τις στιγμές πανικού που επικράτησαν στο καταμαράν
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με ασφάλεια και χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Τήνου, οι 239 επιβάτες του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Flying Cat 4 της HELLENIC SEAWAYS, που προσάραξε το πρωί σε αβαθή νερά λόγω ομίχλης, λίγο πριν δέσει στο λιμάνι της Τήνου.
ΦΩΤΟ από tinostoday.com
ΦΩΤΟ από tinostoday.com
ΦΩΤΟ από tinostoday.com

Η προσάραξη του ταχύπλοου που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ραφήνα – Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Σαντορίνη έγινε με την πλώρη χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ το σημείο που το ταχύπλοο «κάθισε», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι αμμώδες με πέτρινες πλάκες.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι με καΐκια που έσπευσαν άμεσα στο πλοίο ενώ από την πρώτη στιγμή πάνω στο καταμαράν μετέβη ο λιμενάρχης της Τήνου, ο οποίος συντόνιζε όλες τις ενέργειες για την ασφαλή μετεπιβίβαση των επιβατών.

Ο καπετάνιος δεν ανέφερε εισροή υδάτων ενώ στο σημείο αναμένεται να φθάσει γύρω στις 12:30 ρυμουλκό προκειμένου να προχωρήσει στην αποκόλληση και ρυμούλκηση του σκάφους στο λιμάνι της Τήνου, όπου αναμένεται να επιθεωρηθεί από εμπειρογνώμονες. Οι επιβάτες του Flying Cat 4 με προορισμό τα υπόλοιπα νησιά θα προωθηθούν με πλοία της γραμμής μετά από μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.


Γεμάτο ξένους τουρίστες!

Το περιστατικό έγινε το πρωί της Κυριακής και στο λιμάνι της Τήνου σήμανε συναγερμός!

Στο καταμαράν επέβαιναν κατά κύριο λόγο τουρίστες, οι περισσότεροι από τους οποίους Ασιάτες, όπως δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai, ένας Έλληνας επιβάτης που παρενέβη τηλεφωνικά.

Ο επιβάτης δήλωσε στην εκπομπή πως πλησίασαν καϊκια και το πλήρωμα βοήθησε τους επιβάτες να βγουν με ασφάλεια από το καταμαράν, με τους περισσότερους να έχουν ήδη εγκαταλείψει επιτυχώς το πλοίο. Ο επιβάτης δήλωσε ακόμη πως τόνισε πως δεν επικράτησε καθόλου πανικός, με τους Έλληνες να προσπαθούν να καθησυχάσουν τους ξένους τουρίστες.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt, ένας από τους επιβάτες του πλοίου…

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε