Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

“Το αεροδρόμιο των Χανίων δεν μπορεί να πουληθεί σε κανέναν”, λέει η ομοσπονδία Πολιτικής Αεροπορίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την πλήρη αντίθεσή του σε ενδεχόμενη πώληση του αεροδρομίου των Χανίων, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, ο οποίος ήταν εξίσου αποκαλυπτικός και για το ενδεχόμενο κατασκευής του αεροδρομίου του Καστελίου.

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, μίλησε εφ όλης της ύλης και για το Αεροδρόμιο των Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογίαννης» και για την ενδεχόμενη πώληση ή εκμίσθωση του για 50 χρόνια από την Ελληνική κυβέρνηση.

Αλεβιζόπουλος: “Η κυβέρνηση θέλει να μιλάει για το Σύνταγμα και τους κανόνες της ΕΕ και από την άλλη τους αγνοεί. Το αεροδρόμιο των Χανίων είναι μονοπώλιο και προστατεύεται από συγκεκριμένους όρους”.

“Μάλιστα έχει χαρακτηριστεί με συγκεκριμένα κριτήρια ως σημείο «Δεσπόζουσας Θέσης» πράγμα που σημαίνει ότι το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να κατέχει τουλάχιστον το 51%”, τονίζει.

“Μ’ αυτόν τον τρόπο, έχει την δυνατότητα να προστατεύσει την τοπική κοινωνία από τον οποιοδήποτε ιδιώτη και τις ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες μιας μονοπωλιακής πολιτικής του”, συνέχισε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ.

Για “αξεπέραστα εμπόδια” κάνει λόγο η ΟΣΥΠΑ

“Παράλληλα όμως, υπάρχει ακόμα ένα αξεπέραστο εμπόδιο, που έχει να κάνει με το γεγονός ότι τμήματα του αεροδρομίου έχουν κατασκευαστεί με κοινοτικά κονδύλια”, τονίζει ο κ. Αλεβιζόπουλος και συνεχίζει: “Έτσι από τη στιγμή που περίπου 120 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ έχουν απορροφηθεί για έργα απαγορεύεται ρητά για πέντε χρόνια να αλλάξει «χέρια». Οι νόμοι λένε ότι όταν υπάρχει τέτοια χρηματοδότηση το κράτος δεν μπορεί να μισθώσει ή να πουλήσει την κρατική περιουσία”.

Αλεβιζόπουλος: “Πως λοιπόν το κράτος θα ξεπεράσει αυτά τα απαγορευτικά σημεία τα οποία μάλιστα αφορούν και άλλα αεροδρόμια όπως της Ζακύνθου;”

Η κυβέρνηση, όμως, σύμφωνα με τον κ. Αλεβιζόπουλο, θα πρέπει επίσης να τεκμηριώνει το πως αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη μέσα από τέτοιες ενέργειες, αφού από την μελέτη μας τα νούμερα των εσόδων την προδίδουν και μάλιστα με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο, όταν ισχυρίζεται ότι τα έσοδα τους στην δεκαετία εξασφαλίζει 1,5 δις ευρώ και καθαρά κέρδη 500 εκ. ευρώ.

Προέβλεψε, μάλιστα, ότι η διαδικασία θα σταματήσει από τις νομικές διαδικασίες που σχεδιάζονται.

«Δεν κατανοούμε λοιπόν πως η πολιτεία θα προχωρήσει τη διαδικασία, όταν Περιφέρεια, τοπικοί φορείς ,επιχειρηματίες, πολίτες, διαφωνούν με το ξεπούλημα του αεροδρομίου και θα καταφύγουν με ενστάσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε δυο λόγους που προαναφέρθηκαν» ανέφερε ο κ. Αλεβιζόπουλος.

Πηγή: flashnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Ο εμπρηστής απειλούσε τους πυροσβέστες με μαχαίρι!

“Χειροπέδες” σε δύο αλλοδαπούς για λαθραία τσιγάρα στην Κόρινθο

Ένα πτηνό “βύθισε στο σκοτάδι” την Τρίπολη και δεκάδες χωριά!

Πάτρα: Άρπαξε αλυσίδα απ’το λαιμό ηλικιωμένης, την πούλησε και… συνελήφθη

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε