Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από το πασπαλισμένο με άχνη… ρεκόρ στις 22 Δεκεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι, στον υπαίθριο χώρο του περιπτέρου 15 (αερογέφυρα) του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχιζαχαροπλάστης Άγγελος Υποκαμισάς, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, “ο κουραμπιές, που μεταξύ άλλων θα περιέχει 20-30 κιλά αμυγδάλων και θα χρειαστεί δύο ημέρες για να ετοιμαστεί, θα έχει σχήμα μισοφέγγαρου και μήκος 3,5 μέτρων, ενώ το τελικό βάρος του θα υπερβαίνει τα 200 κιλά”.
Η παρασκευή του ξεκινά σήμερα, σε εργαστήριο που “στήθηκε” για αυτόν τον σκοπό στο χώρο της ΔΕΘ, ώστε να μη χρειαστεί να μεταφερθεί. Αρχικά, θα παρασκευαστούν εννέα τμήματα του γιγάντιου γλυκού, σε ισάριθμα καλούπια, τα οποία στη συνέχεια θα συναρμολογηθούν και θα συγκολληθούν πάνω στον πάγκο, όπου θα παρουσιαστεί το τελικό προϊόν.
“Σε μια προσπάθεια να συνδέσει την ελληνική γαστρονομική παράδοση με το εορταστικό κλίμα των ημερών, η ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με τον Άγγελο Υποκαμισά,προσκαλεί τους επισκέπτες και φίλους του Αστερόκοσμου σε μια μοναδική εμπειρία και τους δίνει την ευκαιρία να γευτούν τον χριστουγεννιάτικο κουραμπιέ μέχρι να… χορτάσουν”, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, όπου διευκρινίζεται ότι η εκδήλωση υποστηρίζεται από χορηγούς πρώτων υλών και μηχανημάτων.
Διαβάστε ακόμα:
Η μεγαλύτερη πλεκτή χριστουγεννιάτικη κάλτσα φτιάχτηκε στη Θέρμη! ΦΩΤΟ
Το μεγαλύτερο γλειφιτζούρι του κόσμου φτιάχτηκε στα Τρίκαλα!
Έλληνας ηθοποιός στα ρεκόρ Γκίνες για τον ίδιο ρόλο που έπαιζε 11 χρόνια!