Την ίδια στιγμή, ομάδα της επιτροπής Γκίνες θα καταγράφει το περιστατικό που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου, προκειμένου να το πιστοποιήσει επίσημα. Οι επισκέπτες θα γεύονται κρασί και τσίπουρο που θα προσφέρουν οι παραγωγοί του τόπου, η “Αργώ” και οι κωπηλάτες της θα βρίσκονται εν πλω παράπλευρα στην εκδήλωση και οι εικόνες αυτές θα μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο από τα διεθνή δίκτυα, προβάλλοντας την περιοχή ως παραδοσιακό ελληνικό τουριστικό προορισμό.
Το γεγονός θα γίνει το βράδυ της 31ης Αυγούστου ενώ πυρετώδεις είναι μέχρι στιγμής οι προετοιμασίες. Ήδη δύο χιλιάδες άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή και οι πρόβες έχουν ξεκινήσει ώστε να μάθουν τη χορογραφία.
Η όλη ιδέα ξεκίνησε από μία αστυνομικό στο επάγγελμα, την Αλεξία Χαλβατζάκου, και την επιθυμία της να προβάλλει τον τόπο της σε μια περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης. «Ήθελα να σκεφτώ κάτι για να αντιληφθεί όλος ο κόσμος ότι το ελληνικό πνεύμα ζει και ότι οι Έλληνες μπορούν να επιβιώσουν» λέει η ίδια στο ΑΜΠΕ. Ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο μίλησε ήταν ο Κώστας Χαλέβας, πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον ενώ οι δήμοι της περιοχής και ο κόσμος αγκάλιασαν με μεγάλο ενθουσιασμό το εγχείρημα.
ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ
«Έχουμε σοβαρούς λόγους να υποστηρίζουμε την προσπάθεια» τονίζει, από την πλευρά του, ο κ. Χαλέβας και εξηγεί: «πρώτον θα μάθουμε συρτάκι και θα κερδίσουμε τη συμμετοχή μας σε ένα παγκόσμιο ρεκόρ και δεύτερον και σημαντικότερο, θα προβάλλουμε τον τόπο μας παγκοσμίως, στέλνοντας το μήνυμα ότι αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία τις δυσκολίες και δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης μέσω της προσέλκυσης τουριστών».
Ο ίδιος εκφράζει μάλιστα την πεποίθηση της Περιφέρειας ότι με την κίνηση αυτή η Θεσσαλία θα κερδίσει την παγκόσμια προβολή που έχασε στο πρόσφατο παρελθόν λόγω της μη πραγματοποίησης των Μεσογειακών Αγώνων στο Βόλο και τη Λάρισα.
Οι πρόβες για το μεγάλο γεγονός έχουν αρχίσει, ενώ «επιστρατεύτηκαν» χορογράφοι και δάσκαλοι χορού από τη Μαγνησία και το Λύκειο Ελληνίδων. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν παράλληλα να δουν και να γνωρίσουν τα «βήματα» μέσω της ιστοσελίδας που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό στο facebook (http://www.facebook.com/events/160172130783006/).