Κατηγορούμρνοι είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για την Εστία, για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση της μητέρας του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρίας Φρονιμάκη και συνεχίστηκε με τον πατέρα του, Ανδρέα. Κατ’ εξαίρεση, το δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να εξεταστεί ο Νίκος Δαβρής, ο οποίος ήταν σπουδαστής στην Σχολή κατά το πρώτο έτος φοίτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο μάρτυρας, μετά τον θάνατο του σπουδαστή, έκανε παρέμβαση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για το μπούλινγκ το οποίο φέρεται πως του έκαναν κάποιοι Κρητικοί.
Ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατέθεσε αίτηση παράστασης πολιτικής αγωγής, αλλά δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.
Σύμφωνα με το epirus-tv-news, άγνοια για όλα τα βασανιστήρια που περνούσε το παιδί του δήλωσε στη σημερινή του κατάθεση ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας ο οποίος προανακριτικά δεν είχε καταθέσει. Υποστήριξε σήμερα πως δεν γνώριζε το τι βίωνε το παιδί του στα Γιάννενα, εκτός μόνο απο μια φορά που τον είχε ενημερώσει η σύζυγός του, πως κάποια παιδιά απο τη Σχολή του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο.
Ο Α.Γιακουμάκης πρόσθεσε πως ήταν απόφαση του γιου του φοιτήσει στη συγκεκριμένη Σχολή. “Ο Βαγγέλης θέλησε απο μόνος του να έρθει εδώ στα Γιάννενα για να σπουδάσει και εγώ αφού μου το ζήτησε τον έστειλα και μου τον έφεραν πίσω σε ένα κουτί “… σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στη δίκη που θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 12.00 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων θα καταθέσουν 16 μάρτυρες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, epirus-tv