Σάββατο, 6 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Βενζίνη για μετακινήσεις μόνο… στις αρχές του μήνα για τους ελεγκτές στην Κεντρική Μακεδονία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αντιμέτωποι με ελάχιστα μέσα αλλά και με απειλές που διατυπώνουν σε βάρος τους επαγγελματίες και ιδιώτες βρίσκονται οι επόπτες, ελεγκτές και υπάλληλοι των υπηρεσιών και των διευθύνσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας…

Οι ίδιοι καλούνται να εκτελέσουν την αποστολή τους με πολύ περιορισμένα κονδύλια και υπό την απειλή μηνύσεων και καταγγελιών που μπορεί να τους “στοιχίσουν” ακόμη και τη δουλειά τους, εν μέσω πειθαρχικών ελέγχων και συζητήσεων για τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

Το αποτέλεσμα είναι πλέον ορατό στο πεδίο των ελέγχων που οφείλουν να διενεργούν οι διευθύνσεις υγείας, εμπορίου και κτηνιατρικής, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής.

“Δεν γίνονται οι έλεγχοι στο βαθμό και στο εύρος που θα έπρεπε. Το πρόβλημα δεν έγκειται στην αξιοπιστία των ελέγχων, η οποία είναι υψηλή, αλλά στο πλήθος και τον αριθμό τους, καθώς τις περισσότερες φορές σταματούν στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα” διευκρινίζει ο κ. Τσαμασλής.

Ούτε για βενζίνη!

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τα καύσιμα των οχημάτων με τα οποία μετακινούνται οι επόπτες και οι ελεγκτές δεν επαρκούν παρά μόνο για τις πρώτες μέρες του μήνα, ενώ δεν μπορούν να πληρωθούν υπερωρίες ώστε να εκτελούνται έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα βράδια, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. “Το τελευταίο αυτό θέμα των υπερωριών σχεδιάζεται να αντιμετωπιστεί με τη δυνατότητα να παίρνουν οι εργαζόμενοι ρεπό την επόμενη μέρα, όμως είναι γεγονός ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχονται σε οποιαδήποτε στιγμή βρίσκονται εν λειτουργία” προσθέτει.

Καθυστερήσεις στη διενέργεια ελέγχων σημειώνονται επίσης και κατά τη διαδικασία των εγκρίσεων για τη λειτουργία νέων καταστημάτων γεγονός που, σύμφωνα με παράγοντες της Περιφέρειας, επιβαρύνει και τους νέους επιχειρηματίες που σπεύδουν να δραστηριοποιηθούν.

Στο μεταξύ, η ενδεχόμενη παραπομπή υπόθεσης κάποιου υπαλλήλου στο δικαστήριο για ποινικό αδίκημα, έπειτα από διαδικασία μηνύσεων, μπορεί να οδηγήσει τον εργαζόμενο σε αυτοδίκαιη αργία με διοικητική πράξη που εκδίδει ο προϊστάμενος της υπηρεσίας μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση. Αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν καλά όσοι απειλούν ελεγκτές και επόπτες με μηνύσεις κατά τη διαδικασία των ελέγχων ώστε να αποσιωπηθούν παραβάσεις, να μην καταγραφούν παρανομίες και να αποφευχθούν πρόστιμα.

“Έχουμε στα χέρια μας έγγραφες καταγγελίες από υπαλλήλους που σε συγκεκριμένα καταστήματα αντιμετώπισαν προβλήματα” δηλώνει ο κ. Τσαμασλής και προσθέτει: “όταν απειλεί ένας καταστηματάρχης με μηνύσεις οι ελεγκτές μπορεί να αποσύρουν τον έλεγχο φοβούμενοι ότι θα βγουν σε αργία μετά από μια απλή καταγγελία”.
Τονίζει, πάντως, ότι “υπάρχει ανάγκη θωράκισης του ελεγκτικού μηχανισμού από νομοθετικής απόψεως ώστε να μην εκβιάζεται και να μην υποκύπτει σε απειλές από επιτήδειους”.

Σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων προαναγγέλλει την πραγματοποίηση σύσκεψης στην αντιπεριφέρεια, μετά την ολοκλήρωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Διαβάστε ακόμα:

Αργολίδα: 60χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα τον αδερφό του στην πλάτη!

Ρέθυμνο: Συγγενής του Μάριαν Κόλα ο τραυματίας Αλβανός της χασισοφυτείας;

Ρέθυμνο: Αίμα και πυροβολισμοί ανάμεσα σε αστυνομικούς και χασισοκαλλιεργητές!

Λάρισα: Θρίλερ με θάνατο αγρότη – Βρέθηκε μαχαιρωμένος στην καρδιά!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε