Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Βγήκαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες σε Αχαΐα και Ηλεία – Κλειστή η Πύργου – Πατρών

ΦΩΤΟ από το PatrisNews
ΦΩΤΟ από το PatrisNews

Σε τρία σημεία στην Αχαΐα και την Ηλεία έχουν παρατάξει οι αγρότες, τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Ένταση και συμπλοκές στον κόμβο της Μαραθιάς. Κλειστή η Πύργου – Πατρών.

Ειδικότερα, στην Πατρών – Πύργου, στον κόμβο του Μαραθιά Ηλείας, οι αγρότες παρέταξαν αρχικά στην άκρη του δρόμου τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Στη συνέχεια όπως αναφέρει το patrisnews, οι αγρότες έκλεισαν την Εθνική Οδό Πύργου – Πατρών.

Ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και αγροτών στον κόμβο της Μαραθιάς.

Στο σημείο είναι συγκεντρωμένοι πάνω από 200 αγρότες από την Ηλεία που εκφράζουν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν όπως λένε τον αγροτικό κλάδο, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Μιλώντας στo patrisnews.com ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας κ. Στάθης Κούφης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ύστερα από πρωτοβουλία της ΟΑΣΗ κάνουμε σήμερα αυτή τη συγκέντρωση, την οποία ο αγροτικός κόσμος είδε πολύ θετικά. Αυτό που θέλουμε να πούμε σε όλους τους αγρότες είναι ότι αυτή τη φορά πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτό που βλέπουμε στα αστικά κέντρα με τον κόσμο να ψάχνει στους κάδους των απορριμμάτων να βρει να φάει κάτι, πάνε να το φέρουν και σε εμάς. Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους στη συμβολική κατάληψη που θα πραγματοποιήσουμε από τη 1 έως τις 2 το μεσημέρι στον κόμβο της Μαραθιάς».

Στο ύψος των παλαιών διοδίων του Αιγίου, κοντά στην νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, δεκάδες αγρότες έχουν παρατάξει πάνω από 60 αγροτικά μηχανήματα.

Επίσης, αγρότες από την δυτική Αχαΐα έχουν ξεκινήσει να παρατάσσουν τα τρακτέρ τους, δίπλα από την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Όσον αφορά τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση αύριο στις 11.30 το πρωί, στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο της Ερμίτσας Αγρινίου.

Ψήφισμα στήριξης

Την ίδια ώρα την ενεργό συμπαράστασή του στις διεκδικήσεις των μικρομεσαίων αγροτών εκφράζει, με σημερινό του ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στα αιτήματά τους, για τη βιωσιμότητα και τη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

“Η φωνή της απόγνωσης των αγροτών είναι φέτος πιο δυνατή, μιας και δεν μπορούν να επιβιώσουν, δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη” τονίζεται στο ψήφισμα και σημειώνεται πως οι μικρομεσαίοι αγρότες “διαμαρτύρονται με το δίκιο τους”.

Διαβάστε επίσης:

Στα μπλόκα οι αγρότες – Μπούτας: “Τον καρκίνο δεν τον αντιμετωπίζεις με ασπιρίνη”

Αγρότες κατέλαβαν τις εφορίες σε Ηράκλειο και Χανιά (VIDEO)

Πού στήνουν μπλόκα από Δευτέρα οι αγρότες της Αχαΐας

Οι πονηρές ορέξεις του αλόγου στο μπλόκο των αγροτών (VIDEO)

Στη ΔΕΘ κατέληξε το συλλαλητήριο των αγροτών – “Είμαστε έτοιμοι για βελτιώσεις” λέει το Υπουργείο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε