Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Βόλος: Σε αντιμνημονιακό φόντο η κηδεία του συνδικαλιστή που αυτοκτόνησε – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από το e-volos
ΦΩΤΟ από το e-volos

Με φόντο ξεκάθαρα αντιμνημονιακό, όμοιο με τον λόγο του επί σειρά ετών συνδικαλιστή, έγινε το πρωί της Μ.Τρίτης στον Βόλο, από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στη Ν. Ιωνία, η κηδεία του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕΜ) αλλά και των Περιπτεριούχων Μαγνησίας, Κώστα Κόγια.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, στο σπίτι του, αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του,
σοκάροντας την τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και του Βόλου, που παραμένει “μουδιασμένη”.

Όπως διαβάζουμε στο e-volos, παρουσία πλήθους κόσμου, της πολιτικής και του συνδικαλισμού, των Βουλευτών Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Πάρι Μουτσινά, καθώς επίσης και των Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Παναγιώτη Λαφαζάνη και του προέδρου της ΓΣΕΒΒΕ Γιώργου Καββαθά, η κηδεία του Κώστα Κόγια απέκτησε γρήγορα κοινωνικοπολιτικά χαρακτηριστικά, αντίθετα στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.

Χαρακτηριστική ήταν εξάλλου, στην κορυφή της πομπής, η παρουσία μελών του “Κινήματος Ελπίδας Πολιτών”, που δημιούργησε ο Κώστας Κόγιας και είχε ως συνοδοιπόρους του στο ταξίδι που έκανε τον Οκτώβριο από τον Βόλο έως την Αθήνα με τα πόδια, τα οποία, κρατώντας από ένα λουλούδι στο χέρι, φώναζαν συνθήματα.

Ο Κώστας Κόγιας, δεν είχε λυγίσει από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια,
ενώ αντίθετα στα 61 του χρόνια συνέχιζε να αγωνίζεται, συστήνοντας μάλιστα πρόσφατα την “Κίνηση Ελπίδας Πολιτών”, με την σημαία της οποίας τον περασμένο Οκτώβριο, μαζί και με άλλα μέλη της Κίνησης, περπάτησε για 11 ολόκληρες ημέρες από τον Βόλο έως την Αθήνα, διαμαρτυρόμενος μ’ αυτό το τρόπο για τα προβλήματα των επαγγελματιών και των βιοτεχνών.

Τον Κώστα Κόγια βρήκε απαγχονισμένο στο σπίτι τους η σύζυγός του, γύρω στις 20.30 του Σαββάτου, αφού νωρίτερα ανησύχησε μιας και δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές της κλήσεις. Νωρίτερα, το απόγευμα, γύρω στις 18.30, είχε φύγει από το περίπτερο που διατηρούσε στην παραλία της πόλης, αφήνοντας σ’ αυτό την σύζυγό του, φανερά πιεσμένος και αγχωμένος από τις οικονομικές του εκκρεμότητες.

Την Κυριακή μάλιστα είχε προγραμματίσει να επισκεφτεί το Νοσοκομείο του Βόλου για τις καθιερωμένες εξετάσεις που έκανε, παρακολουθώντας το πρόβλημα της υγείας του, το οποίο σύμφωνα και με την ιατροδικαστική εξέταση, όπως αναφέρουν πηγές του e-Volos.gr, βρίσκονταν σε καλό σημείο, γεγονός που ενισχύει ακόμα περισσότερο τους οικονομικούς λόγους ως αιτία της επιλογής να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί αυτοκτόνησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας

ΣΟΚ! Αυτοκτόνησε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Μαγνησίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε