Σάββατο, 20 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Χαλκιδική: Διαλέγουν τον υποψήφιο για τις εκλογές με… εκλογές

φωτό από seleo
φωτό από seleo

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού, έστησαν πρόωρες κάλπες σήμερα προκειμένου να εκλέξουν τον υποψήφιο που θα τους εκπροσωπήσει στον αγώνα τους, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Όπως διαβάζουμε στο alterthess.gr, το αίτημα αυτό αποτυπώθηκε σε μία προκήρυξη αρχών η οποία υπογράφηκε από χιλιάδες κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη και στην δημιουργία της δημοτικής κίνησης «Ενωτική Πρωτοβουλία» που θα εκπροσωπεί το μπλοκ κατά των μεταλλείων χρυσού, στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η επιλογή του υποψηφίου θα γίνει σήμερα μέσα από εκλογές οι οποίες πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στα χωριά της Β.Α. Χαλκιδικής Νέα Ρόδα, Αμμουλιανή, Ιερισσός, Ουρανούπολη, Μ. Παναγιά και Αρναία και στις οποίες συμμετέχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι δημότες του Δήμου Αριστοτέλη και όσοι μεταδημότευσαν δείχνοντας την αίτηση της μεταδημότευσής τους.

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής θα επιλέξουν μεταξύ τριών υποψηφίων, επίσης κατοίκων των χωριών της περιοχής.

Τα ονόματα των τριών υποψηφίων είναι τα εξής: Κυριάκος Παναγιωτόπουλος, καθηγητής στην Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ, Γιάννη Μίχος, οικονομολόγος και επιχειρηματίας και Χαράλαμπος Λαζαρίδης, καθηγητής στην Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα οπότε και θα ακολουθήσει η διαδικασία της καταμέτρησης.

Διαβάστε επίσης:

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα των κατοίκων της Χαλκιδικής για τα μεταλλεία στις Σκουριές – ΦΩΤΟ

Πορεία για τις Σκουριές στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Αποφυλακίστηκαν άλλοι δύο κάτοικοι της Ιερισσού που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές

Ιερισσός: Η πιο… ιδιαίτερη παρέλαση – Οι μαθητές είπαν ”Όχι” στα μεταλλεία χρυσού (Βίντεο)!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε