Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Χίος: Το βίντεο του BBC για τον ρουκετοπόλεμο της Ανάστασης – 100.000 βεγγαλικά έπεσαν στη ”μάχη” του Βροντάδου!

ΦΩΤΟ από bbc
ΦΩΤΟ από bbc

Οι ρουκέτες φώτισαν τον ουρανό της Χίου, μαγεύοντας ντόπιους και τουρίστες το βράδυ της Ανάστασης – Δείτε το ρεπορτάζ του BBC…

Οργανωμένος τόσο για τις ανάγκες των θεατών όσο και για την ασφάλεια των συνεργείων των δύο ενοριών ήταν ο φετινός ρουκετοπόλεμος ανάμεσα στις εκκλησίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερυθιανής το βράδυ της Ανάστασης. Μία παράδοση που «τρέλανε» ακόμη και το BBC.

Σε όλη τη διάρκεια του εθίμου που διήρκησε από τις 19:30 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου μέχρι και λίγο μετά την Ανάσταση 100.000 ρουκέτες από τις ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής έκαναν τη νύχτα μέρα, κατατάσσοντας τον Ρουκετοπόλεμο στο κορυφαίο έθιμο του Πάσχα στην ελληνική επικράτεια.

Συνεργεία από όλον τον κόσμο και φέτος μετέφεραν μοναδικές εικόνες από το Χιώτικο έθιμο ενώ χιλιάδες θεατές κατέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή του Βροντάδου προκειμένου να αποθανατίσουν μοναδικές στιγμές. Αυτή τη φορά ο ρουκετοπόλεμος προβλήθηκε και από το BBC με το σχετικό βίντεο να βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα του ειδησεογραφικού δικτύου (δείτε το βίντεο εδώ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Κρήτη: Θάνατος αθλητή στο Πασχαλινό τραπέζι από μπαλωθιές – Το σπαρακτικό αντίο των φίλων του στο facebook (Φωτό)!

Κορινθία: Σκότωσε τον συγκάτοικό του με μαχαίρι – Το μοιραίο χτύπημα στο πόδι και ο θάνατος από ακατάσχετη αιμορραγία!

Σαντορίνη: Χαροπαλεύει η Αμερικανίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε από αυτοσχέδιο βεγγαλικό – Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ!

Αγρίνιο: Ο εκβιασμός του Πάσχα – Οι απειλές στην ιδιοκτήτρια για τους υπαλλήλους που απασχολεί…

Αιτωλοακαρνανία: Μετά το Πασχαλινό γλέντι… κλωτσιές, μπουνιές και δάκρυα – Εφιάλτης για αντρόγυνο σε διαμέρισμα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε