Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ζάκυνθος – Κίνα…συμμαχία! Αδελφοποίηση με τη γενέτειρα του Κομφούκιου!

Ζάκυνθος – Κίνα…συμμαχία! Αδελφοποίηση με τη γενέτειρα του Κομφούκιου!

Τη Ζάκυνθο επισκέπτεται, από σήμερα Δευτέρα έως και την Τετάρτη 9 Ιουλίου, κυβερνητική αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από κινεζικά ΜΜΕ, από την επαρχία Σαντόνγκ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με στόχο τη σύναψη διμερών σχέσεων στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, μεταξύ των δύο περιοχών.

Αύριο, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί τελετή αδελφοποίησης της επαρχίας Σαντόγκ με τον δήμο Ζακύνθου, στο δημαρχείο του νησιού.

H επαρχία Σαντόνγκ αποτελείται από 17 νομούς, έχει έκταση 157.168 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι η δεύτερη σε πληθυσμό επαρχία της Κίνας, με περίπου 100 εκατομμύρια κατοίκους και η γενέτειρα του Κομφούκιου

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης γι’ αυτή την εκδήλωση, η κινεζική αντιπροσωπεία θα δωρίσει στον δήμο Ζακύνθου ένα άγαλμα του μεγάλου στοχαστή, εκπαιδευτικού και πολιτικού, Κομφούκιου, το οποίο εκφράζει την πρόθεσή της να προχωρήσουν στην οικοδόμηση των πολιτιστικών ανταλλαγών και την προώθηση του τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπογιές στο πολιτικό γραφείο της Έλενας Ράπτη στη Θεσσαλονίκη

Κρήτη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τον κροκόδειλο του Ρεθύμνου – Οι κινήσεις του ερπετού και το σχέδιο για να τον πιάσουν – Πως κατάφερε να ζήσει…

Μαγνησία: Βρέθηκε νεκρός στη θέση του οδηγού ο πρόεδρος εφέδρων αξιωματικών – Συγκίνηση για τον θάνατο του Μανώλη Παυλή!

Καστελόριζο: Η άγνωστη ιστορία του επιχειρηματία που γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον Αντώνη Σαμαρά – Ποιος είναι ο Άντριου Λιβέρης (Φωτό)!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε