Έντονο προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου το περιστατικό με την μοιραία κατάληξη που είχε για την 41χρονη Ελένη Αρβανιτάκη, η χειρουργική επέμβαση ρουτίνας που υπεβλήθη προ ημερών στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή τη στιγμή, η επέμβαση στην οποία υποβληθηκε αφορούσε την εξαγωγή λάμας από το πόδι της. Όταν όμως ξύπνησε, το πόδι της είχε πρηστεί και δεν λειτουργούσαν το συκώτι και τα νεφρά της.Η κρισιμότητα της κατάστασης, έκρινε αναγκαία την άμεση μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο “Παναγία Βοήθεια”. Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ χθες τα ξημερώματα η γυναίκα έχασε την “μάχη” για την ζωή, αφήνοντας πίσω της δυο ανήλικα παιδιά και πολλά ερωτήματα για το τι τελικά προκάλεσε τον θάνατό της. Το ερώτημα που απασχολεί πλέον τους αρμοδίους είναι κατά πόσο οι επιπλοκές οφείλονται σε κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη ή σε κάποιο άλλο λόγο, όπως για παράδειγμα σε κάποιο από τα φάρμακα που χορηγήθηκαν.
O υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕΔ κ.Κωστακιώτης, απέκλεισε το ενδεχόμενο τα αίτια θανάτου της άτυχης 41χρονης να οφείλονται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου. Οπως ανέφερε ο κύριος Κωστακιώτης, εξετάζονται δεκάδες άλλοι παράγοντες σχετικά με το τι δεν πήγε καλά στο χειρουργείο και μπορεί να ευθύνονται για το μετεγχειρητικό σοκ και τις σοβαρές επιπλοκές της 41χρονης, που οδήγησαν στο θάνατό της. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μπορεί να ευθύνεται από κάποιο φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε στο χειρουργείο ή μέχρι τα αέρια που δίνονται κατά την αναισθησία.
Μετά τον έλεγχο των χειρουργείων και τον αποκλεισμό να ευθύνεται κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη για τις σοβαρές επιπλοκές της 41χρονης, οι υπεύθυνοι ξανάνοιξαν τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Ομως επανεμφανίστηκαν συμπτώματα σε διάφορους ασθενείς, στην πλειοψηφία των οποίων τα προβλήματα ήταν μικρά και ξεπεράστηκαν γρήγορα, εκτός από έναν ασθενή, ο οποίος παρουσίασε σοβαρότερα προβλήματα και μετά και το προηγούμενο με την 41χρονη, κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, ενώ τα χειρουργεία ξαναέκλεισαν, μέχρι να βρεθεί η αιτία. Ο ασθενής νοσηλεύεται ακόμα στο ΠΓΝΠ, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερη.
Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα αναμένεται να δοθούν από την έρευνα του κλιμακίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο φτάνει αεροπορικώς σήμερα το πρωί στη Ζάκυνθο, αλλά και από τις εξετάσεις που έχουν γίνει στην 41χρονη και τον άλλο νοσηλευόμενο στο ΠΠΝΠ.
Η 41χρονη μητέρα δύο παιδιών έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο νοσοκομείο του Ρίου, με τους συγγενείς της στη Ζάκυνθο να βιώνουν παράλληλα με τον πόνο της απώλειάς της και ένα ακόμα δράμα, καθώς η μεταφορά της σορού της στο νησί, προκειμένου να γίνει η ταφή της είναι αδύνατη , με τα πλοία να παραμένουν δεμένα λόγω της απεργίας των ναυτεργατών.
Πηγή: patrastimes.gr, thebest.gr, imerazante.gr, tempo24.gr